75. ročník 

Perleťového poháru v Žirovnici

sobota 12. července 2008

 

> Historie poháru
> Výsledky

 

 

 

  hlavní sponzor turnaje

Účastníci turnaje :

SK Dynamo České Budějovice - 1. liga

SK Kladno - 1. liga

FK Baník Most - sestupující z 1. ligy

1.SC Znojmo - MSFL (2.místo)

 

Začátek ve 13:00 hodin * Bohatá tombola * Občerstvení zajištěno

 

Program zápasů :

13:10  > Dynamo ČB vs. 1. SC Znojmo

14: 45 > SK Kladno vs. Baník Most

16: 30 > o třetí místo

18: 00 > finále


Delegovaní rozhodčí :

Milan Reich (divize), Karel Pojezný (divize),

Jaroslav Švec (KP), Ivo Nádvorník (MSFL),

Martin Nenadál (MSFL) a Zdeněk Dobrovolný (1.liga)

Mediální partneři

 

Na vítězství dosáhl jihočeský tým i přesto, že v turnaji nedal ani jeden gól ze hry. V semifinále po bezbrankovém průběhu vyhrál nad Znojmem na penalty 4:2 a ve finále s Kladnem po nerozhodném výsledku 0:0 rozhodl o prvenství až v sedmé sérii penaltového rozstřelu Horejš.

Kladenský kouč Martin Hřídel byl spokojený i s druhým místem. "Proti Mostu jsme poslali silnější sestavu a hráči podali výborný výkon," vyzdvihl kladenský kouč výkon svého týmu, který vyhrál 4:1.

"Ve finále hráči druhého sledu uhráli remízu s Budějovicemi, které nastoupily v ligovém složení, takže spokojen jsem s oběma zápasy," dodal.

To českobudějovický trenér Jan Kmoch slovy chvály šetřil. "Z vítězství v turnaji mám radost, ale že jsme nedali ani gól, mě samozřejmě netěší. Před týdnem proti Petržalce mužstvo podalo slibný výkon, dneska to bylo špatné," prohlásil.

Výsledky:

Semifinále:
Č. Budějovice - Znojmo 0:0, pen. 4:2
Sestava Č. Budějovic: Křížek (36. Kučera) - Peroutka, Hunal (46. Leština), Šmíd, Žižka - Hudson, Skopalík (36. Riegel), Benát, Dobal (50. Jasanský) - Sedláček, Zajac (46. Ondrášek).

Kladno - Most 4:1 (2:0)
Branky: 21. a 47. Mašanský, 12. Zachariáš, 36. Hajník - 52. Schut.
Sestava Kladna: Pavlík - Bartoš, Killar, Procházka (50. Kabele), Hajník - Mašanský (50. Šilhan), Dubský, Gross, Cigánek - Zachariáš, Šisler.

O 3. místo:
Most - Znojmo 4:1 (2:0)
Branky: 12. a 27. Mendy, 50. Fleišman, 70. Rolinger - 59. Procházka.

Finále:
Č. Budějovice - Kladno 0:0, pen. 7:6
Penalty proměnili: Svátek, Riegel, Hudson, Peroutka, Horejš - Kabele, Kostolanský, Šilhan, Podskuba. Neproměnili: Mezlík, Sedláček - Zachariáš, Farbák, Vincenc.
Č. Budějovice: Kučera (36. Křížek) - Leština, Horejš, Riegel, Šmíd - Mezlík, Dobal (58. Hudson), Skopalík, Jasanský (58. Peroutka) - Ondrášek (36. Sedláček), Svátek.
Kladno: Kostolanský - Podskuba, Beneš (59. Zachariáš), Farbák, Samek - Kabele, Himl, Vincenc, Čurda, Chalupa - Šilhan.

Autor: ČTK

Všechny zápasy se hrály 2 x 35 minut.


 

Přesto, že předpověď počasí nebyla příznivá a krytá tribuna je stále v nedohlednu, čekali pořadatelé při účasti prvoligových týmů daleko větší návštěvu, než která nakonec přišla. Přihlíželo 500 diváků a to není víc než vloni a dokonce méně než v roce 2006. Co se na tom podepsalo? Těžko říct. Tento problém řeší i jinde. Např. v Tisu u Havlíčkova Brodu přišlo tuto sobotu na turnaj, kde hráli prvoligoví Bohemians 100 diváků a před pár lety tam chodila na mužstva krajského přeboru téměř tisícovka.... Jistě. Současně probíhal v Žirovnici den hokejistů a v sousedních Počátkách fotbalový turnaj za účasti: Sez.Ústí (3.liga), Třeboň (divize), Janovice, Počátky a v nedaleké Studené též fotbalový turnaj, ale stejně.. To všechno a mnoho dalších faktorů současné doby jenom směřuje k tomu, že na několikatisícové návštěvy už asi musíme zapomenout. To je holá realita.

Musíme doufat, že příští ročník vyjde lépe. (hapos)

 

1. SC Znojmo před prvním zápasem Dynamo před prvním zápasem Rozhodčí turnaje pře turnajem Baník Most - základní sestava vs. Kladno a ještě jednou penalta. vítěznou ve finále zařídil budějovický kapitán David Horejš
Dynamo po finále Trenér vítězů pan Kmoch a náš president pan Tůma Kapitán Dynama David Horejš, zv. Horyna s pohárem Trenér jiří Vodáček a bývalý trenér Slavoje pan Mrákota (98 roků)

Penaltové rozstřely určily vítěze

 

foto Zdeněk Tomeček

 

 
 

Fotky z webu Dynama

autor František Panec

(vypůjčeno-díky)
  Počasí hrozilo neustále deštěm a proto i Andík přišel v kombinéze