sezóna 2009-2010

I.A třída Kraje Vysočina

společná družstva Slavoje Žirovnice a Spartaku Počátky pod hlavičkou

Spartak Počátky >> web SK Spartak Počátky

Tabulka - starší

Tabulka - mladší

Termíny zápasů

Archiv sezón

>>  VZKAZY <<

INFORMACE PRO ŽÁKY A JEJICH RODIČE
Trenéři : tel. čísla: 724 954 203 – p. Miroslav Rušil  nebo 724 167 347 –  p. Jaroslav Kořínek.

>>  Pro starší žáky, kteří budou vcházet ze školy a neví co dál a kam ? ......

>>  Fotbalová akademie FC Vysočina ....

 
 

I.TŘÍDA – STARŠÍ ŽÁCI - NADSTAVBOVÁ ČÁST - Konečné tabulky

Skupina o 13.-18.místo

 

1.

Počátky

10

8

1

1

 34 : 13

25

2.

Stařeč

10

7

0

3

 36 : 17

21

3.

Radostín

10

6

0

4

 19 : 11

18

4.

FŠ Třebíč

10

5

0

5

 20 : 30

15

5.

Světlá nad S.

10

2

0

8

 10 : 29

6

6.

Golč. Jeníkov  

10

1

1

8

   9 : 28

4

 MLADŠÍ ŽÁCI - NADSTAVBOVÁ ČÁST - Konečné tabulky - Skupina C

1.

Počátky

10

9

0

1

 29 : 14

27

2.

FŠ Třebíč

10

8

1

1

53 : 5

25

3.

Stařeč

10

4

2

4

  27 : 17

14

4.

Radostín

10

4

0

6

  10 : 28

12

5.

Světlá n.S.  

10

2

1

7

    7 : 25

7

6.

Golčův Jeníkov

10

1

0

9

  13 : 50

3

 

Starší žáci : Počátky - Stařeč     2 : 3   ( 1:1 )

Branky: Dominik, Měkuta

V posledním kole letošního ročníku, kde v podstatě již "o nic nešlo" jsme se potýkali s velkou neúčastí hráčů (6 hráčů). K dispozici nakonec bylo pouze 9 hráčů z toho 3 brankáři. Zastoupit nepřítomné museli tedy mladší žáci (Kolář,Cajz,Kořínek), kterým patří velký dík. Utkání se začalo vyvíjet pro nás příznivě, kdy v 6 minutě Dominik krásně z levé strany prostřelil brankáře hostů 1:0. Bohužel již v 11minutě nás soupeř velmi pěkně přehrál kombinančně a v pohodě vyrovnal do prázdné branky na 1:1. Takto skončil i první poločas. Do druhého poločasu jsme vstoupili rovněž velmi dobře a již v 37 minutě Radim Měkuta po krásné individuální akci zvýšil na 2:1. Hosté bohužel dokázali šťastným gólem v 47 minutě vyrovnat a nakonec 3 minuty před koncem dokonce strhnout vítězství na vlastní stranu. Spravedlivější by byla asi remíza, ale i tak v sestavě v jaké jsme hráli si myslím, že můžeme být spokojeni s výsledkem a průběhem zápasu. Kluci tak nakonec celkově s přehledem po pěti vítězstvích a jedné porážce potvrdili první místo v nadstavbové části tabulky o 13-18 místo celkově. A je jenom velkou škodou, že jsme nehráli v kategorii 7-12 místo, kam jsme zcela určitě výkonostně patřili.

Závěrem sezóny chci poděkovat klukům z Horní Cerekve, kteří u nás odehráli celý ročník a byli platnou pomocí. Přeji jim hodně zdraví a fotbalových úspěchů v nadcházejících sezónách a doufám, že jeden rok mezi kluky z Počátek a Žirovnice byl pro ně přínosem. Dále přeji všem klukům odcházejícím do dorostu rovněž hodně zdraví a fotbalovách úspěchů v dorostenecké soutěži.

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci  Počátky - Stařeč  2 : 0   ( 1 : 0 )

Branky: Cajz 2x

Poslední utkání v sezóně mladších žáků naopak mělo bojovný duch, protože našim klukům šlo o potvrzení prvního místa v tabulce nadstavby. Kluků bylo 16 a od samého začátku zatlačili soupeře na jeho vlastní polovinu. Hosté ovšem pečlivě bránili a tak se z celého zápasu stalo "úporné dobývání" branky hostů. Až v 20 minutě utkání se Vojta Cajz prosadil svým důrazem a zajistil tak poločasové vedení 1:0. Ve druhé půli se průběh hry opakoval. Soupeř vůbec neohrozil naši branku a my jsme se snažili vstřelit další góly. Kluci měli řadu příležitostí, ale až 9 minut před koncem dokázal podruhé Vojta Cajz vstřelit branku na 2:0 a definitivně tak rozhodnout naše úporné snažení. Zbytek utkání se tak dohrál již v poklidu a kluci tak potvrdili svoje první místo ve skupině.

Na závěr této sezóny je ještě nutné připomenout, že naši mladší žáci v základní části skončili na krásném druhém místě za Přibyslaví. Nadstavba mladších žáků se hrála jako samostatná soutěž rozdělená do skupin A,B,C. Naši kluci zaslouženě vyhráli skupinu C a patří jim dík za historický úspěch. Michal Kořínek, Patrik Drechsler a Vojta Cajz svou účastí ve výběru OFS Pelhřimov a krásnou bronzovou medajlí ve finálovém turnaji celé ČR korunovali naše úspěšné vystupování v této sezóně. Gratulujeme!!!                                                                                Martin Pavlíček - trenér

 

Starší žáci : Radostín nad Oslavou  -  Počátky      0 : 3   ( 0:1 )

Branky: Rušil 2x, Měkuta

K předposlednímu utkání letošního soutěžního ročníku jsme odjížděli s 10 staršími žáky. Utkání se hrálo na velmi malém hřišti což bylo na úkor fotbalu a celý zápas byl plný osobních soubojů a fyzických kontaktů. Tento způsob hry nám nikdy nesvědčil a tak docela dlouho trvalo, než jsme se dokázali přizpůsobit způsobu hry. V prvním poločase jsme si vytvořili 3 gólové šance, ale bohužel ani jedna neskončila v soupeřově brance. Vždy dokázal zasáhnout velmi dobrý gólman domácích. Až 3 minuty před koncem prvního poločasu jsme dokázali Matějem Rušilem proměnit pokutový kop, a tak skončil poločas 0:1. Ve druhé půli se hra odehrávala převážně mezi pokutovými územými. Až v 50 minutě si Radim Měkuta krásně "pohrál" se čtyřmi obránci domácích a zvýšil na 0:2. O deset minut později po pěkné kombinační hře podruhé Matěj Rušil z hranice pokutového území prostřelil obranu domácích a zvýšil na konečných 0:3. Závěr utkání byl bohužel plný emocí, ale nakonec jsme udrželi čisté konto a získali zaslouženě tři body. Poděkování tentokrát patří zejméně mladším žákům (Míša Kořínek, Vojta Kolář, Vojta Cajz), kteří nám velmi pomohli a byli platnými hráči. Také za zmínku stojí, že Matěj Rušil své poslední utkání v kategorii starších žáků korunoval dvěma góly a byl kapitánem na správném místě. Díky. 

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci : Radostín nad Oslavou  -  Počátky   1 : 5   ( 0:2 )

Branky: Drechsler 2x,Socha, Hanzálek, Cajz

V neděli 13.6.2010 odpoledne jsme byli na nejdelším fotbalovém zájezdu sezóny – v Radostíně nad Oslavou. K zápasu se dostavilo 17 kluků a dresů bylo tentokrát dost,tak se mohli na utkání připravit všichni kluci. Soupeř byl z těch slabších,tak jsem mohl střídat v podstatě od začátku. Největší nebezpečí hrozilo od domácího kapitána, ale ten měl v nohách už zápas za starší žáky,snažil se hrát moc individuálně a Jirka Blahník ho velmi dobře bránil. Většinou se tedy hrálo na polovině domácích a bylo jen otázkou času,kdy dáme první branku. Do přestávky se trefil po rohu hlavou Dušan Socha a pěknou kombinační akci zakončil gólově Véna Hanzálek a tak jsme šli do kabin s náskokem 2:0. Ve druhém poločase jsme si utkání už pohlídali. Z dálky se 2x prosadil Patrik Drechsler a ještě jednu branku přidal Vojta Cajz. Jedinou branku v naší síti jsme obdrželi po nedorozumění, když naši kluci přestali hrát a věnovali se včetně rozhodčího soupeři,který měl pravděpodobně vyražený dech a ležel na zemi. Domácí akci dokončili a dali branku, která musela být uznána, protože rozhodčí hru nepřerušil. Nijak nás to však nerozhodilo a zcela zaslouženě jsme vyhráli a odvezli jsme si 3 body.Kluci díky.

Míra Rušil - trenér

 

 

Mladší žáci : Počátky - SK FŠ Třebíč 2 : 1 ( 0:1 )
Branky:Kořínek M.,Cajz V.
V sobotu dopoledne jsme na domácím trávníku v Počátkách přivítali soupeře,který nám v prvním našem vzájemném zápase dal „pětku“. Do utkání jsme nastupovali s cílem odčinit tuto krutou porážku. K zápasu se dostavilo 18 !!! kluků,dresů bylo pouze 15,tak přednost dostali poctivě trénující kluci. První poločas se odehrával v režii hostů,kteří byli herně i individuálně lepší. Naštěstí pro nás vyjádřili svoji převahu pouze jednou brankou a tak jsme do kabin odcházeli s výsledkem 0:1. O přestávce jsme kluky nabudili a zvýšili naší údernou sílu vysunutím Míši Kořínka k Vojtovi Cajzovi. Tento tah se nám vydařil. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější a bojovnější. Soupeř,ale také nepolevoval a měl šance na vstřelení druhé branky. Po jedné chybě hostující obrany utekl Míša Kořínek a vyrovnal. Kluci ožili a byla na nich vidět snaha zápas otočit. Dušan Socha pěknou kolmicí vysunul Vojtu Cajze a ten zakončil svůj únik brankou na 2:1 pro nás.Hosté se s tímto výsledkem nechtěli smířit a tlačili se za vyrovnáním. My jsme se jen bránili a v podstatě odkopávali míč co nejdále od naší branky. Závěrečný hvizd rozhodčího rozpoutal naši radost z vítězství. Kluci si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a nasazení zejména ve druhém poločase.                                                                                                 Míra Rušil - trenér

Starší žáci :
Počátky - SK FŠ Třebíč 5 : 1 ( 2:0 )
Branky:Kořínek M. 2x, Měkuta, Drechsler, Rušil
V dalším kole nadstavby tentokrát do Počátek zavítala fotbalová škola Třebíč. V tomto utkání kluci již mohli definitivně potvrdit svoje první místo v nadstavbové tabulce. Od prvních minut bylo zcela jasné, že nechtějí nic ponechat náhodě a jistě kráčejí za svým cílem. Hráli jsme velmi pěkný kombinační fotbal s rychlým přechodem do útočné fáze, což soupeři způsobovalo velké problémy. Během prvních deseti minut utkání se po pěkných individuálních akcí Radima Měkuty dokázal prosadit alternující mladší žák Míša Kořínek. Bohužel v prvním poločase jsme se nedokázali více gólově prosadit a trochu nás mohou mrzet neproměněné šance. Ve druhé půli jsme územní převahu potvrdili dalšími dvěma góly Měkuty a Drechslera na stav 4:0. V závěru utkání nám trochu začali docházet fyzické síly a soupeř v 57 minutě vstřelil čestný úspěch na 4:1. Nakonec v 65 minutě utkání Matěj Rušil korunoval naše vítězství na konečných 5:1. Tímto čtvrtým vítězstvím v řadě kluci definitivně potvrdili první místo ve skupině o 13-16 místo a určili definitivu krajských soutěží i pro příští rok. Odměnou pro nás bylo pochvalné uznání soupeře i diváků za předvedenou hru.                                                              Martin Pavlíček - trenér
 

 

 

 Z republikového finále s bronzovými medailemi !!!
 Ve dnech 3.-4.6.2010 se uskutečnilo v Doksech republikové finále výběrů OFS U-13. Výsledky OFS  

 PE, za který hráli na postu předstopera Michal Kořínek a na místě levého obránce Patrik Drechsler :
zleva: Michal Kořínek, Vojta Cajz (náhradník) a Patrik DrechslerOFS PE - OFS Česká Lípa  1:0
OFS PE - OFS Klatovy  0:1
OFS PE - OFS Brno-město  0:0
Ve skupině obsadili naši zástupci druhé místo a to znamenalo souboj o celkové třetí místo proti výběru OFS Vsetín. = OFS PE - OFS Vsetín  1:0

OFS PE tak obsadil výborné třetí místo !!! Gratulujem hoši !!!

****

NOMINACE ŽÁKŮ na celostátní turnaj okresních výběrů (31.5.-2.6.2010 v Doksech)

Trenér: Smrčka Pavel, AS: Filinský Libor, VD: Hrkal Václav

Trénink hráčů se uskuteční ve středu 26.5.10 od 16.30 hodin na 2.tr. hřišti v Pelhřimově. Sraz nominovaných hráčů je v 16.15. hod na  tribuně.

NOMINACE: FK Humpolec – Filinský Lukáš, Průša Adam, Maršík Dominik, Kamenice – Ira Jan, Hadrava Tomáš, Hadrava Josef, Houser Jiří, 

Slavoj Pacov – Přitasil Miroslav, Tomovič Filip, Štarman Jakub, Kříž Josef,

FK Pelhřimov – Klouda Martin, Horký Martin, Tůma Šimon, Zamrzla Martin, Zavadil Luboš,

Spartak Počátky – Drechsler Patrik, Cajz Vojtěch, Kořínek Michal,

Dálnice Speřice – Moravec Jan, Buček  Dominik.

 

 

Starší žáci : Stařeč  -  Počátky      1 : 2   ( 1:0 )

Branky: Rušil, Matějka M.

K dalšímu utkání nadstavby jsme tentokrát za deštivého počasí vyjeli do Stařeče u Třebíče. Kluků bylo tentokrát 11 takže s námi opět nastoupil v základní sestavě  mladší žák Michal Kořínek. Soupeř nás od samého začátku překvapil velmi dobrou hrou a byl jednoznačně lepším týmem. Již v 6 minutě utkání vstřelil po chybě našeho bránkáře vedoucí gól a vypadalo to s námi velmi špatně. Naštěstí náš golman několikrát napravil své zaváhání a zlikvidoval soupeři i ty nejvyloženější šance. V mnoha případech jsme měli trochu i toho fotbalového štěstíčka. A tak jsme v poločase odcházeli do kabin v hustém dešti za stavu 1:0. Po důrazné domluvě v kabině kluci ve druhé půli začali aktivněji a přišli také naše první šance. Najednou jsme byli první u míče a soupeř byl pod naším tlakem. To jsme dokázali v 52 minutě vyjádřit gólově, kdy Matěj Rušil prostřelil domácího gólmana po pěkné přihrávce Měkuty. V samotném závěru v 63 minutě se z 25 metrů opřel do míče Michal Matějka a domácí obránce k překvapení všech tečoval balon hlavou do vlastní sítě. 1:2. Z tohoto šoku se již domácí nevzpamatovali, a tak kluci nakonec vybojovali velmi cenné 3 body. Po pravdě řečeno byla pro domácí prohra velmi krutá, ale tentokrát se k nám trochu přiklonilo to pověstné štěstí, které nám tak v poslední době nepřálo. Všichni kluci zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost zejména v tak nepříjemném deštivém počasí.                                                                   Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci : Stařeč  -  Počátky   0 : 1   ( 0:1 )

Branka: V.Cajz

V neděli 30.5.2010 jsme zajížděli k poslednímu nám dosud neznámému soupeři. Za deštivého počasí nás jelo 13 už i s uzdraveným gólmanem Frantou Janů. Utkání začalo naší herní převahou. Dařilo se nám dobře kombinovat a většinou se hrálo na polovině domácích. Naše obrana včetně gólmana musela být však pozorná,protože domácí kapitán byl při brejcích hodně nebezpečný.První,a jak se nakonec ukázalo rozhodující, branku dal Vojta Cajz,když obejitím domácího gólmana zakončil velmi povedenou kolmou akci Vojty Hadravy a Míši Kořínka. S blížícím se koncem prvního poločasu naši kluci přestávali hrát a domácí se tlačili před naši branku. Naše obrana však byla pozorná a podržel nás i Fanda Janů v brance. Po přestávce jsme chtěli přidat ještě jednu branku,abychom zlomili odpor domácích,ale naše šance jsme malým důrazem v pokutovém území neproměnili. Domácí kluci dobře namotivovaní trenérem a hodně povzbuzovaní diváky chtěli minimálně vyrovnat. Nutno přiznat,že s notnou dávkou štěstí pro nás se jim to nepodařilo.Jednou nás zachránilo břevno a asi dvakrát zatáhli za záchranou brzdu s rizikem penalty Míša Kořínek a Patrik Drechsler. Penalta se však ani v jednom případě nepískala a tak jsme v závěru náš hubený náskok ubránili. Poděkování a pochvalu si zaslouží kluci z obou mužstev,protože v nepříjemném počasí se hrálo nahoru a dolů ve velmi vysokém nasazení až do závěrečného hvizdu.                                             Míra Rušil - trenér

 

 

Mladší žáci : Počátky - Radostín nad Oslavou   5 : 0   ( 2:0 )

Branky: 2 M.Kořínek,P.Drechsler,V.Cajz,T.Severa

Ke druhému zápasu nadstavby jsme nastoupili v neděli dopoledne na hřišti v Horní Cerekvi proti pro nás dosud neznámému soupeři. Přístup kluků k tomuto zápasu byl zcela odlišný od toho předcházejícího minulý týden a výsledek se dostavil. Od začátku zápasu jsme měli převahu a hráli jsme velmi aktivně.Soupeř se téměř nedostal na naši polovinu hřiště. Prosadili jsme se i střelecky,když dal 2 branky Michal kořínek,který měl v nohách téměř celý zápas za starší žáky. Vzhledem k tomuto vývoji zápasu a síle soupeře jsme si mohli dovolit vyzkoušet kluky na různých postech i různé rozestavení týmu. Po přestávce jsme na přání kluků udělali nějaké změny v sestavě a dál jsme pokračovali v naší kombinační hře. Naši převahu jsme vyjádřili opět i střelecky,když jednu branku dal Patrik Drechsler,jednu Vojta Cajz a skóre uzavřel z výborně kopnuté penalty Tomáš Severa. Za přístup k utkání a předvedenou hru musím všechny kluky pochválit.                               Miroslav Rušil - trenér

 

Starší žáci : Počátky - Radostín nad Oslavou     3 : 0   ( 1:0 )

Branky:Zelenka, Pavlíček, Šimák

Ve druhém zápase nadstavby, které jsme hráli v Horní Cerekvi, jsme byli po celé utkání lepším týmem. Tentokrát obrana hrála jednoduše,  odpovědně a zbytečně nepouštěla soupeře do přečíslení. V páté minutě utkání kluci předvedli krásnou kombinaci po zemi, kterou zakončil Jirka Zelenka vedoucím gólem. Pak dvakrát Radim Měkuta ve vyložených šancích nastřelil břevno a soupeř nadále odolával našemu tlaku. Až ve druhém poločase v 45 minutě Tomáš Pavlíček pohotově zakončil po přímém kopu Adama Šimáka. Naši převahu v 60 minutě potvrdil třetím gólem Adam Šimák do protipohybu soupeřova brankáře. Soupeř za celé utkání měl jednu velkou šanci, kterou velmi dobře eliminoval náš brankář Martin Braun včasným vyběhnutím. Musím všechny kluky pochválit za poctivě odvedený výkon. Doufám, že na něj navážeme i v následujících utkání.                                      Martin Pavlíček – trenér

PS: po „hracím“ dopoledni se Vojta Rušil, Míša Kořínek, Matěj Rušil a Dominik Švec aktivně zúčastnili brigády na Budíně, za což jim děkuji a předpokládám, že je ostatní kluci budou následovat příště.  

                                                                                                                             Miroslav Rušil

 

 

Mladší žáci : SK FŠ Třebíč  -  Počátky  5 : 0 ( 2:0 )

K prvnímu utkání nadstavbové části jsme zajížděli v nepopulárních 7:00 k soupeři,který ve své skupině skončil jako my,na druhém místě. Na naší hře se značnou mírou projevily absence některých hráčů a zejména velmi špatný přístup kluků k tomuto zápasu.Hrálo se na tréninkovém hřišti za velmi chladného a větrného počasí. Sestava byla značně slepená a na velmi dobře hrající domácí tým jsme nestačili. Vzhledem k absenci gólmana šel do branky útočník Vojta Cajz a i přes pět obdržených branek zaslouží pochvalu. Domácím se vydařil vstup do zápasu a už ve 4. minutě vedli 2:0. V rámci možností jsme zamíchali se sestavou a výsledkem byla jistější hra v obraně a nebezpečnější v útoku. Potřebovali jsme do přestávky vstřelit povzbuzující kontaktní gól,ale to se nám nepodařilo. Domácí i ve druhém poločase byli lepší hlavně v individuálních činnostech a svoje vítězství si pohlídali. Rozdíl ve skóre narůstal v jejich prospěch. Pro nás je porážka 5:0 krutá, ale výsledek odpovídal naší předvedené hře. Věřím,že se z tohoto zápasu poučíme a nadstavbu dohrajeme se ctí. Příležitost k nápravě budeme mít příští neděli na hřišti v Horní Cerekvi, kde budeme hostit Radostín.                      Miroslav Rušil - trenér

 

Starší žáci : SK FŠ Třebíč  -  Počátky  4 : 5 ( 2:4 )

Branky: Měkuta 4x, Kořínek M.

První nadstavbové utkání jsme hráli s fotbalovou školou Třebíč na hřišti v Přibyslavicích, kdy utkání bylo přeloženo na náhradní hřiště (lepší louka) velmi malých rozměrů. Na takto malém prostoru se hrálo utkání plné osobních soubojů a výsledek odpovídá spíše hokejovému zápasu. S naší předvedenou hrou nejsem vůbec spokojen, kdy jsme tentokrát zásadně chybovali v obranné činnosti a 3 góly v naší síti lze považovat pomalu za vlastní. Zejména závěr utkání jsme za stavu 2:5 zcela vypustili a soupeř nám v posledních 4 minutách dal 2 góly. Paradoxem utkání bylo, že jsme dostali gól v první a poslední minutě utkání. Naší záchranou tentokrát byla důrazná hra Radima Měkuty, který se jako jedinný v tomto utkání plných osobních soubojů dokázal prosadit a vstřelil soupeři 4 branky. Poděkování zaslouží i v prvním poločase pomáhající mladší žák Míša Kořínek, který dokonce v 6 minutě utkání srovnával po pěkné akci Měkuty do prázdné branky na 1:1. Závěrem, ale musím konstatovat, že s takovýmto výkonem nemáme šanci v dalších utkáních se soupeři z " Moravy" uspět.          Martin Pavlíček - trenér

 

 

 

zleva: Michal Kořínek, Vojta Cajz a Patrik DrechslerDalší úspěch a postup do českého finále !!!
Dne 12.5.2010 se konalo v Pehřimově utkání baráže o postup do republikových soutěží mezi výběry OFS Pelhřimov a OFS České Budějovice, hráčů ročníku 1997. Z našeho družstva mladších žáků se ho zúčastnili opět Michal Kořínek, Vojta Cajz a Patrik Drechsler.

Utkání skončilo 1:1 (0:1). Na penalty zvítězil OFS Pehřimov 4:2!!! Zaslouženou odměnou pro kluky je postup do třídenní republikové soutěže, která se uskuteční koncem května a začátkem června. Díky za výbornou reprezentaci klubu a hodně štěstí na republice !!!

Český finálový turnaj se uskuteční v termínu 31. 5. -2. 6. 2010 v Doksech.
 

 
Tabulka starší - před zahájením nadstavby :

1.

Počátky

4

3

1

0

14 :  4

10

2.

Stařeč

4

3

0

1

17 :  7

9

3.

Radostín

4

2

0

2

  9 :  5

6

4.

Světlá nad Sáz.

4

2

0

2

  4 :  9

6

5.

FŠ Třebíč

4

1

0

3

   2 : 16

3

6.

Golčův Jeníkov

4

0

1

3

   5 : 10

1

Tabulka mladší - před zahájením nadstavby :

1.

Počátky

4

4

0

0

14 :  7

12

2.

FŠ Třebíč

4

3

1

0

19 :  2

10

3.

Stařeč

4

1

1

2

  7 : 12

4

4.

Golčův Jeníkov

4

1

0

3

10 : 13

3

5.

Světlá nad Sáz.

4

1

0

3

 4 :  8

3

6.

Radostín

4

1

0

3

  3 : 15

3

 

Do skupin nadstavby byla družstva zařazena dle umístění starších žáků. Tedy naši hrají ve skupině o udržení, t.j. o 13.-18. místo. Výsledky ze základních skupin se započítávájí.

 
TABULKA starší po základní části
1. Luka nad J. 16 16 0 0 80: 9 48 ( 24)
2. Polná 16 11 3 2 64: 17 36 ( 12)
3. Přibyslav 16 9 4 3 38: 33 31 ( 7)
4. Třešť 16 7 1 8 45: 37 22 ( -2)
5. Speřice 16 6 3 7 28: 37 21 ( -3)
6. Pelhřimov B 16 6 0 10 22: 41 18 ( -6)
7. Počátky 16 5 2 9 27: 43 17 ( -7)
8. Světlá nad S. 16 3 1 12 9: 48 10 (-14)
9. G. Jeníkov 16 0 4 12 17: 65 4 (-20)
TABULKA mladší po základní části
1. Přibyslav 16 15 1 0 98: 9 46 ( 22)
2. Počátky 16 13 2 1 70: 20 41 ( 17)
3. Speřice 16 10 2 4 38: 15 32 ( 8)
4. Pelhřimov B 16 7 1 8 35: 25 22 ( -2)
5. Světlá nad S. 16 6 0 10 20: 41 18 ( -6)
6. G. Jeníkov 16 5 2 9 28: 52 17 ( -7)
7. Třešť 16 5 1 10 18: 43 16 ( -8)
8. Polná 16 4 2 10 25: 55 14 (-10)
9. Luka nad J. 16 1 1 14 23: 95 4 (-20)

neděle 9. května 2010 - poslední kolo základní části

Mladší žáci : Golčův Jeníkov  -  Počátky      3 : 4   ( 1:2 )

Branky: M. Kořínek 3 , V.Cajz

Základní část naší skupiny jsme zakončili v Golčově Jeníkově. K odjezdu v 10:00 v neděli dopoledne se dostavilo 13 kluků. V tomto zápase jsme výhrou potvrdili naše suverénní 2. místo. Vítězství se nerodilo lehce. Vývoj skóre byl jako na houpačce. Po chybě obrany jsme prohrávali 1:0,ale do přestávky se nám brankami Michala Kořínka a Vojty Cajze podařilo výsledek otočit v náš prospěch. Ve druhém poločase domácí vyrovnali,ale Míša Kořínek, jako správný kapitán, dalšími dvěma brankami své spoluhráče uklidnil. Vedli jsme o dva góly a zdálo se být rozhodnuto. Domácí se s výsledkem nechtěli smířit a bojovali dál. Výsledkem jejich snahy byla pouze branka na konečných 3:4 pro nás. Kromě opor Patrika Drechslera a Míši Kořínka musím ještě pochválit za jejich výkon Tomáše Severu,Michala Dvořáka a gólmana Fandu Janů. Jsem rád,že se dnes také střelecky prosadil Vojta Cajz. Ve velmi tvrdě hraném utkání,zejména ze strany domácích, se neztratili ani naši přípravkáři Tomáš Vít a Vojta Rušil.Mrzí mě snad jen chování domácích funkcionářů,kteří svými pokřiky až uráželi našeho pomezního Jardu Kořínka i naše hráče.

Příští víkend zahajujeme nadstavbovou část, do které si přenášíme maximální možný bodový zisk, t.j. 12 bodů.                                                                                                        Miroslav Rušil - trenér 

 

Starší žáci : Golčův Jeníkov  -  Počátky  1 : 1   ( 1:0 )

Branky: Pavlíček

Poslední utkání základní části se hrálo netradičně až v 13:00 hodin a potvrdilo naše očekávání, že se nebude v žádném případě jednat o jednoduchý zápas. Na malém hřišti se naši kluci ze začátku nedokázali vůbec přizpůsobit soupeřově hře v nakopávání dlouhých míčů s následným osobním soubojem a zakončením. Navíc soupeř měl velmi rychlé útočníky, kteří neustále drželi naši obranu v nejvyšší pohotovosti. Nám se naopak vůbec nedařilo ohrozit branku soupeře. Výsledkem bylo vedení domácích v poločase 1:0. Po změně stran naopak začali přehrávat soupeře naši kluci. Kdy z jednoho z mnoha osobních soubojů byl odpískán pokutový kop v náš prospěch. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Tomáš Pavlíček. 1:1. Zbytek utkání byl plný osobních soubojů s větším množstvím šancí na naší straně. Nicméně gól jsme již nedali, a tak výsledek utkání skončil 1:1. S tímto konečným výsledkem skončíme až na 7 místě tabulky, což pro nás znamená účast v nadstavbové části ve třetí skupině s bojem o konečné umístění na 13-18 místě. Znamená to také, že do této nadstavby si převádíme slušných 10 bodů, které jsou dobrým základem pro lepší celkové umístění.

Martin Pavlíček - trenér

 

 

 

středa 5. května 2010 - předposlední kolo základní části

Mladší žáci : Počátky – Přibyslav  0 : 4  (0:1)

Ve středu 5.5.2010 odpoledne jsme hráli „utkání jara“ o první místo ve skupině se suverénem posledních dvou sezon soutěže - Přibyslaví. Do utkání jsme šli s odhodláním soupeře porazit a vyhoupnout se do čela tabulky. Nepodařilo se. Soupeř byl od začátku utkání proti,v obraně hrál jistě a v útoku byl nebezpečnější než my. První branka v naší síti nás nepoložila a kluci se snažili o vyrovnání. Možnosti jsme nějaké měli,ale nevyužili jsme je, včetně té největší – pokutového kopu. O přestávce jsme se domluvili na změnách v rozestavení mužstva. Ani to nepomohlo. V průběhu druhého poločasu odstoupili tahouni Míša Kořínek pro zranění a Patrik Drechsler pro křeče.Hosté pronikali do naší otevřené obrany a dali ještě 3 branky. Klukům nelze upřít snahu ani bojovnost,ale soupeř byl prostě lepší a nám nezbývalo nic jiného než mu poblahopřát k vítězství. Je to porážka,která nebolí a může pro nás být přínosem a poučením do další sezóny. Děkuji všem za odpovědný přístup k tomuto utkání,bojovnost a snahu něco udělat s nepříznivým vývojem zápasu.

Kluci díky,nezklamali jste mě a celkově 2. místo ve skupině je výborným vysvědčením naší společné víceleté práce a myslím,že i úspěchem pro v mládeži spolupracující kluby Slavoj Žirovnice a Spartak Počátky.  Míra Rušil - trenér   

 

Starší žáci : Počátky – Přibyslav  2 : 5  (2:3)

Branky: R.Měkuta,J.Zelenka

V netradiční středě odpoledne jsme za velmi chladného počasí a deště nastoupili proti soupeři,který je na 3. místě tabulky naší skupiny. Začátek zápasu se nám povedl a celkem brzy jsme se brankou Radima Měkuty ujali vedení 1:0. Hosté se tlačili do útoku a skóre otočili velmi brzy a hodně lacino na 1:2. Střelecké dostihy v prvním poločase pokračovaly a náš Jirka Zelenka vyrovnal na 2:2. Utkání se lámalo,v této části jsme byli lepším týmem,ale naše šance na vstřelení branky jsme nevyužili. Hosté nás potrestali z přímého kopu a do kabin jsme odcházeli za pro nás nepříznivého stavu 2:3. Druhý poločas kluci bojovali a vyrovnání viselo ve vzduchu.Dovolím si napsat,že naši kluci byli fotbalovější než hosté. Výsledkem naší snahy bylo pouze nastřelené břevno.Hosté podnikali nebezpečné brejky a dali nám lekci z produktivity. Bylo to tak, že my jsme hráli fotbal a hosté dávali góly.Pro nás velmi kruté. Musím klukům poděkovat, že i za nepříznivého stavu bojovali s hlavou nahoře a že se vyrovnali i s velmi špatným počasím a nepřesným rozhodováním pana rozhodčího.

Míra Rušil – vedoucí mužstva

 

 

Mladší žáci : Počátky  -  Třešť     4 : 1   ( 2:0 )

Branky: M. Kořínek 4x

K prvnímu zápasu na domácím pažitu jsme nastoupili 1. května v netradičních 9:30 proti Třešti. Hned od začátku zápasu jsme plnili úlohu favorita a tlačili se před branku hostí. Naše první velké šance kluci řešili zbrkle a tak jsme se ještě z vedoucí branky radovat nemohli. S přibývajícím časem se na naše kopačky vracela přesnost a jistota a výsledkem byla po velmi pěkné kombinaci Vojty Cajze s Míšou Kořínkem zasloužená vedoucí branka. Dnes střelecky velmi dobře naladěný Míša Kořínek vstřelil do přestávky ještě jednu branku a v poločase jsme vedli  2:0. Druhý poločas jsme začali hrát velmi lehkovážně a soupeř nás potrestal. Z ojedinělého výpadu snížil na 2:1. Toto varování naše kluky trochu probudilo. Opět jsme začali lépe kombinovat a tlačit se k brance hostí. Míša Kořínek těžil ze spolupráce s Vojtou Cajzem i ostatních spoluhráčů a do konce zápasu přidal ještě dvě branky. Bylo rozhodnuto,že body zůstávají právem doma. 

                                                                                                                         Miroslav Rušil - trenér   

Starší žáci : Počátky  -  Třešť     2 : 3   ( 2:2 )

Branky: Měkuta 2x

První poločas utkání byl v duchu naprosto dvou rozdílných polovin. Kdy nás v prvních 18 minutách soupeř trestal po rychlých brejcích a naší nedůraznosti ve hře jeden na jednoho. Výsledkem bylo vedení soupeře 2:0.

Kluci naštěstí nevzdali utkání, které se vyvíjelo velmi špatně v náš neprospěch. Svoji snahu jsme vyjádřili dvěma góly Radima Měkuty a nakonec jsme odcházeli v poločase do kabin za stavu 2:2. Ve druhé půli jsme svůj tlak ještě zvýšili a důsledkem bohužel byla "přehlídka" neproměněných šancí. Minimálně pět herních situací bylo 100 % gólových. Bohužel ani jedna se nám nepodařila proměnit. A tak v poslední minutě přišel trest v duchu nedáš-dostaneš. Kdy se soupeř ojediněle dostal na naši polovinu a dokázal vstřelit rozhodující gól. Doufám, že i tento neúspěch dokáže kluky posílit a pomůže jim si uvědomit, jak je důležité proměňovat brankové příležitosti zejména s klidnou hlavou a nesnažit se zbrkle, nikým neatakován, zakončovat z první.

Martin Pavlíček - trenér


sobota 24. dubna 2010

Mladší žáci: Speřice - Počátky 1 : 1 (1:0 )
Branka: M.Kořínek
Ke třetímu utkání jarní části soutěže jsme odjížděli v neděli 25.4.2010 do Speřic. K odjezdu se dostavilo pouze 12 kluků. Někteří kluci byli omluveni ,ale o některých nevíme vůbec nic. Pohled na tabulku naší skupiny a poslední výsledky Speřic naznačily,že se bude pro nás jednat o velmi fyzicky náročné utkání. Naše předpoklady se naplnily. Domácí začali velkým náporem a my jsme se větší část prvního poločasu pouze bránili.

 Ze svého tlaku vytěžili speřičtí vedoucí branku a naši kluci se museli vyrovnat se situací,kdy tahali za kratší konec provazu. O přestávce jsme do kluků nalili trošku toho sebevědomí,přehodili jsme jeden dva posty a do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním minimálně vyrovnat.

Hezkého úspěchu dosáhli naši mladší žáci ročníku 1997 hrající za výběr OFS Pelhřimov Michal Kořínek,Vojtěch Cajz a Patrik Drechsler, kteří dokázali zvítězit na meziokresním turnaji v Havl. Brodě.

Výsledky :
OFS PE - OFS Havl.Brod 4:2
OFS PE - OFS Žďár n.s. 1:0
OFS PE - OFS Třebíč 0:2
OFS PE - OFS Jihlava 3:0
Tímto vítězstvím si kluci zajistili účast v baráži o postup do republikových soutěží.Upřímně gratuluji a jen tak dál.

Někteří kluci Speřic měli v nohách už zápas za starší a tak jim v poměrně teplém počasí docházely síly. My jsme se dostávali do šancí a byli jsme nebezpeční i ze standartek. Střely Patrika Drechslera tentokrát létaly těsně kolem tyček a nájezd Michala Kořínka z levé strany velmi dobře zlikvidoval domácí gólman. Zasloužené vyrovnávací branky jsme se dočkali asi 6 minut před koncem,když Patrik Drechsler krásně rozehrál přímý kop a Míša Kořínek pohotově zakončil. Na obrat ve skóre už bylo málo času i sil. Remíza s tímto zdatným soupeřem je spravedlivá. Děkuji všem za bojovnost a snahu vyrovnat se s nepříznivým vývojem utkání.                                     Míra Rušil - trenér

Starší žáci : Speřice - Počátky 1 : 1 ( 1:1 )
Branky: Měkuta
Ve třetím utkání nás čekal těžký soupeř ze Speřic. Před utkáním jsme si tentokrát trochu netypicky stanovili některé taktické pokyny tak, abychom eliminovali dva nejlepší hráče Speřic. Začátek utkání byl plně v naší režii a již v 5 minutě jsme se ujali vedení po gólu Radima Měkuty, který nekompromisně z hranice pokutového území z otočky zavěsil. 0:1. Pak jsme zcela nepochopitelně předali režii hry soupeři, který nás od 15 minuty utkání zcela jednoznačně přehrával. Kluci přestali kombinovat po zemi a pouze se bránili odkopáváním balónů. Tento tlak domácích logicky vedl ve 25 minutě utkání k vyrovnání. Gól dali domácí po rohovém kopu, kdy se jednalo o velmi spornou situci, neboť hráč hrál rukou. Dle rozhodnutí hlavního rozhodčího hra rukou byla již za brankovou čárou v brance??? Nutno ale po pravdě přiznat, že domácí si tento gól zasloužili za předváděnou hru. Do druhé půle kluci nastoupili již s větším odhodláním a bojovností. Celý druhý poločas se odehrával mezi šestnáckami s minimem šancí na obou stranách. Až v poslední minutě utkání domácí neproměnili 100% šanci, kdy útočící hráč obešel našeho brankáře a šel sám na prázdnou bránu. K obrovskému překvapení všech dokázal přesto minout naší branku a tak jsme nakonec vybojovali ve Speřicích velmi cený bod. Poděkovat tentokrát můžu snad jenom za bojovnost ve druhé půli, ale za předváděnou hru určitě ne. Na druhou stranu 7 bodů ze třech posledních utkání (z toho dvě utkání venku) je určitě velmi slušný výsledek.                                                                                     Martin Pavlíček - trenér


 

Horní Cerekev - sobota 17. dubna 2010

Mladší žáci : Počátky - Pelhřimov "B"  5 : 1     ( 1 : 1 )

Branky: Kořínek 3 , Cajz , Vít

První jarní domácí utkání jsme sehráli v Horní Cerekvi v neděli 18.4.2010 dopoledne s béčkem Pelhřimova. Utkání jsme zahájili naší převahou a dobýváním hostující branky. Úvodní gól dal,za  přispění hostujícího golmana, přímo z rohu Michal Kořínek. Hostům se podařilo z rychlého brejku vyrovnat brankou těsně před přestávkou.O poločasové přestávce seděli kluci v šatně jakobychom prohrávali deset nula a tak jsme si my, trenéři, museli zahrát na psychology a vyhnat jim tento stav z hlav. Průběh druhého poločasu nám ukázal,že se nám to povedlo. Patrik Drechsler vybídl pěknou přihrávkou ke kombinaci Vojtu Cajze s Michalem Kořínkem. Ti si dvakrát vyměnili míč a parádní akci zakončil brankou na 2:1 Vojta Cajz. Důsledné napadání obránců hostů včetně brankáře se vyplatilo Michalovi Kořínkovi a ten zvýšil na 3:1. Michal přidal ještě jednu branku a poslední gól do hostující branky dal náš snad nejmladší hráč Tomáš Vít. V tomto zápase se kluci přesvědčili,že víra ve vlastní schopnosti přinese nejen vítězství,ale i radost z předváděné hry.Kluci díky.

                                                                                                                                Míra Rušil - trenér      

Starší žáci : Počátky  -  Pelhřimov "B"  5 : 1   ( 2:0 )

Branky: Měkuta 2x, Matějka T.,Rušil, Šimák

K druhému jarnímu utkání jsme nastoupili na hřišti v Horní Cerekvi. Od prvních minut utkání jsme měli trvalou převahu, kterou se nám ale bohužel moc nedařilo vyjádřit gólově. Až v 16 minutě utkánín po zahraném rohovém kopu Tomáš Matějka uklidil míč do branky soupeře. 1:0. O tři minuty později se Michal Kořínek pěkně  uvolnil

v pokutovém území soupeře, který mu zabránil v zakončení nepovoleným způsobem. Z nařízeného pokutového kopu Matěj Rušil stanovil poločasový výsledek 2:0. Ve druhé půli trochu upadla kvalita naší hry zejména ve středu pole, ale přesto útočné duo Měkuta-Šimák dokázalo přidat další tři góly. Soupeř v samém závěru zápasu pouze korigoval z velmi přisně nařízené penalty na konečný stav 5:1. Musím pochválit celé mužstvo za předvedený výkon (zejména v prvním poločase), kdy nám také opět velmi pomohl mladší žák Michal Kořínek. Samostatně pochválit ale musím Radima Měkutu, který se stává postrachem soupeřových obran.

                                                                                                                             Martin Pavlíček - trenér


sobota 10. dubna ve Světlé nad Sázavou

Starší žáci : Světlá nad Sázavou - Počátky 0 : 1 ( 0:1 )
Branka: Měkuta
K prvnímu jarnímu mistrovskému utkání jsme bohužel odjížděli ve velmi oslabené sestavě způsobené nemocemi a zraněním našich kluků. Zejména absence Tomáše Matějky byla velmi znát. Proto již od první minuty museli nastoupit i mladší žáci, jmenovitě Michal Kořínek a ve druhé půli Vojta Cajz. Průběh zápasu byl v celku vyrovnanou partií s větším počtem střel a brankových příležitostí na naší straně. Ve 23 minutě se po samostatné akci dostal Radim Měkuta před brankáře domácích, kterého zkušeně přehodil. 0:1 Začátek druhé půle byl soupeř lepším týmem, ale klukům se podařilo udržet jednobrankové vedení. Závěr utkání už byl zase v naší režii a svojí převahu jsme vyjádřili spoustou rohových kopů a nastřeleným břevnem. Musím klukům poděkovat k "vydřeným" třem bodům a mladším žákům za jejich pomoc.
                                                                                                                            Martin Pavlíček - trenér

Mladší žáci : Světlá nad Sázavou - Počátky  0 : 2 ( 0:0 )

Branky: P.Drechsler, D.Socha

K prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu jsme odjížděli ve velmi nepopulárních 7:15 v sobotu 10.4.2010. Utkání se hrálo za polojasného,chladného a větrného počasí. První poločas byl velmi vyrovnaný.Domácí si velmi dobře přihrávali a tlačili se k naší brance. Vytvořili si i nějaké šance,ale naše obrana v čele s Patrikem Drechslerem a golman Franta Janů nedovolili domácím skórovat. V této části utkání jsme hráli hodně defenzivně a záložníci téměř vůbec nepodpořili naše osamocené útočníky.Výsledkem byl tedy bezbrankový poločas. O přestávce jsme trošku pozměnili rozestavení a bylo to správné rozhodnutí. Trpělivou hrou jsme se dostávali na dostřel domácí branky a po jednom z rohů jsme se brankou Patrika Drechslera ujali vedení 1:0.Snahu domácích vyrovnat definitivně zlomil velmi dobře hrající Dušan Socha,který zakončil svoje sólo přes půl hřiště brankou na 2:0 pro nás. Pochvalu za bojovnost a snahu vyhrát zaslouží všichni kluci. Děkuji Michalovi Kořínkovi a Vojtovi Cajzovi,kteří odehráli s velkým nasazením jeden poločas za starší žáky a hodně i jim pomohli k důležitým bodům.

                                                                                                                                  Míra Rušil - trenér 

 

Zimní příprava

sobota 3. dubna v Lukavci

Lukavec – Počátky   4 : 0   (2:0)  (Mladší žáci - přátelsky)

V sobotu 3.4.2010 dopoledne jsme sehráli druhé přípravné utkání na přírodní trávě v Lukavci. Domácí velmi dobře kombinovali a zaslouženě vyhráli 4:0 po poločase 2:0. Fakt,že jsme odjížděli bez několika hráčů základní sestavy nemůže být pro nás omluvou. Vůbec se nám nedařil přechod do útoku – v prvním poločase jsme se vůbec nedostali na dostřel domácí branky. Po přestávce jsme zamíchali se sestavou a výsledek se dostavil. Byli jsme daleko nebezpečnější,ale místo branky na 2:1 jsme nastřelili pouze tyč. Domácí nám ještě dali dvě branky a utkání bylo rozhodnuto. Spokojen jsem byl se zahráváním rohových kopů a s výkonem hráčů,kteří hráli na pro ně netypických postech.

            Míra Rušil - trenér

Lukavec – Počátky   2 : 6   (0:5)  (starší žáci - přátelsky)

Branky : 3x Měkuta, 2x Šimák, Rušil

celé utkání se neslo v přátelském duchu, bez zbytečných tvrdých soubojů. Soupeř nás překvapil velkým počtem hráčů, kdy každý poločas postavil jednu jedenáctku. Naopak nás bylo pouze 12 z toho dva brankáři + jeden mladší žák. Z důvodu ukončení činnosti některých hráčů jsem musel pozměnit naše tradiční rozestavění na hřišti a některé kluky postavit  pro ně na netypické posty. Ve své podstatě se tohoto úkolu zhostili dobře a první poločas byl zcela v naší režii. Ve druhé půli na některých hráčích již byl vidět úbytek fyzických sil a soupeř také postavil zcela čerstvou druhou jedenáctku. Celkově se dá říci, že kluci odehráli docela vydařené utkání a občas předvedli i pěknou fotbalovou kombinaci s rychlým přechodem do útoku.

Martin Pavlíček - trenér


Kardašova Řečice – Počátky  0 : 6  (0:3)  (Mladší žáci přátelsky)

Branky: Kořínek 2,Cajz 2,Drechsler,Pavlíček

Po téměř půlročním trénování v hale vyběhli naši mladší žáci v sobotu 27.3.2010 dopoledne na přírodní trávník v Kardašově Řečici k prvnímu přípravnému utkání. Během celého zápasu jsme měli převahu a celkem v pohodě jsme po poločase 3:0 vyhráli 6:0. Mnohem důležitější než výsledek byla skutečnost, že si kluci mohli zahrát konečně venku a pomalu si opět začít zvykat na jiný než halový povrch a prostor. Kombinační hra na krátké přihrávky se nám celkem dařila. Už méně se nám dařilo přenášet hru delšími přihrávkami, ale to je vzhledem k přesunu z haly celkem pochopitelné. Také jsme měli možnost zahrávat spoustu rohových kopů a kluci si celkem rychle vzpomněli na naše na podzim natrénované věci, ale provedení už bylo horší. Věřím,že tyto nedostatky v tréninku odstraníme a na jarní mistrovské zápasy budeme herně dobře připraveni.

Bohužel se domácím nepodařilo sestavit tým starších (nemají je přihlášené do žádné soutěže,ale slíbili, že je dají na sobotu dohromady),tak hráli pouze mladší. Díky i za to.                                        Míra Rušil - trenér

 

ilustrační foto

>>  Halové turnaje v Žirovnici

      podrobnosti pod nadpisem

ilustrační foto

 

Obrázky

z Kard.Řečice

zde !!!

(foto J.Kořínek)

 

 

 

 

sobota 20. března

Mladší žáci vyhráli halový turnaj v Kardašově Řečici

Vzhledem k menším rozměrům tělocvičny se hrálo o boční zdi a rohy se házely.  Pět družstev hrálo systémem každý s každým na 1 x 15 minut. Naši kluci postupně porazili  Jindřichův Hradec (pravděpodobně starší přípravka) 7:0 , Třeboň 5:0 , Kardašovu Řečici "A" 2:1 a Kardašovu Řečici "B" (pravděpodobně také starší přípravka) 7:0.

Splnili jsme úlohu "papírového" favorita a se ziskem 12-ti bodů a skórem 21:1 jsme obsadili 1. místo a přivezli jsme do síně slávy krásný keramický pohár. Domů si vezeme také dvě individuální ceny - Michal Kořínek byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a cenu pro nejlepšího střelce turnaje dostal Vojta Cajz,který především díky přesným přhrávkám právě Michala Kořínka dal 8 branek. Jako trenér jsem spokojen s kombinační hrou obou čtyřek a hlavně s aktivním zapojením obránců do útočných kombinací (obránci vstřelili celkem 5 branek),protože této činnosti věnujeme na trénincích hodně času. 

Kluci,byl bych rád,abychom i přes toto vítězství v turnaji zůstali všichni nohama na zemi a přenesli si chuť bavit se fotbalem i ven na zelené trávníky. Míra Rušil - trenér         

 

Halový turnaj starších žáků - Počátky 19.12.2009
V sobotu 19.12.09 se uskutečnil v počátecké sportovní hale další ročník tradičního vánočního turnaje st.žáků ve fotbale o pohár starosty města Počátek. Děkujeme mužstvu Kamenice, která přijela obhajovat vítězství v hojném počtu a vytvořila 2 mužstva. Na turnaji tak startovalo celkem 5 mužstev, hrálo se systémem každý s každým,hrací doba byla 1x20minut. Z vítězství se radovali zaslouženě kluci z Kamenice nad Lipou. Naši starší žáci byli rozděleni do dvou družstev-Horní Cerekev a Počátky. Za Horní Cerekev nastoupili vesměs všichni kluci z tohoto klubu, kteří u nás hostují - T.Matějka,M.Matějka,J.Zelenka,A.Šimák,M.Duba a M.Braun. Na turnaji se vůbec neztratili a zejména v zápase s Třeští předvedli oku lahodící fotbal okořeněný krásnými góly. Odměnou jim tak bylo celkové 3.místo. Za mužstvo Počátek nastoupili T.Pavlíček, M.Pavlíček, M.Vitásek, D.Švarc, T.Novotný, V.Cajz a M.Kořínek.

Celkové pořadí:
1.Kamenice I       4 4 0 0  31: 5  12
2.Kamenice II      4 3 0 1  18:11  9
3.Horní Cerekev  4 2 0 2  11:17  6
4.Třešť                4 1 0 3    8:18  3
5.Počátky            4 0 0 4    8:25  0

 

 

>>  Obrázky Jardy Kořínka 

Podzimní část

Podzimní tabulka - STARŠÍ
1. Luka nad J. 11 11 0 0 60: 5 33 ( 18)
2. Polná 10 6 3 1 37: 12 21 ( 6)
3. Třešť 11 5 1 5 33: 24 16 ( -2)
4. Speřice 10 5 1 4 21: 22 16 ( 1)
5. Přibyslav 11 4 4 3 19: 28 16 ( -2)
6. Pelhřimov B 11 5 0 6 16: 20 15 ( 0)
7. Světlá nad S. 11 3 1 7 7: 33 10 ( -5)
8. Počátky 10 3 0 7 15: 32 9 ( -6)
9. G. Jeníkov 11 0 2 9 12: 44 2 (-16)
 
Podzimní tabulka - MLADŠÍ
1. Přibyslav 11 10 1 0 78: 6 31 ( 13)
2. Počátky 10 9 1 0 54: 10 28 ( 13)
3. Speřice 10 6 1 3 18: 9 19 ( 4)
4. Světlá nad S. 11 5 0 6 16: 26 15 ( 0)
5. G. Jeníkov 11 4 2 5 21: 29 14 ( -4)
6. Pelhřimov B 11 4 1 6 21: 17 13 ( -2)
7. Třešť 11 4 0 7 14: 31 12 ( -6)
8. Polná 10 1 2 7 12: 44 5 (-10)
9. Luka nad J. 11 1 0 10 14: 76 3 (-12)

 

11. kolo - neděle 15. listopadu - Umělá tráva H.Brod - dohrávka

Starší žáci :   Přibyslav - Počátky  0:2 (0:0)

góly: Vitásek, Kořínek M.
K poslednímu dvakrát odloženému utkání s Přibyslaví jsme nakonec odjížděli na hřiště s umělou trávou do Havlíčkova Brodu. Bohužel naše družstvo velmi nepříjemně ovlivnila chřipková epidemie, takže jsem k utkání odjížděli s deseti žáky a jedenáctým nemocným hráčem Matějem Rušilem.Z těchto důvodů naše předzápasová taktika byla jasná - uhrát co nejpříznivější výsledek. K našemu překvapení pravděpodobně potkalo i našeho soupeře něco podobného, který rovněž nastoupil ve velmi kombinované sestavě. Průběh zápasu odpovídal sestavám družstev na obou stranách a odehrával se převážně ve středu pole. Naši kluci měli mírnou převahu, s větším počtem gólových přiležitostí, které se nám zejména v prvním poločase nepodařilo proměnit. Z těchto důvodů došlo ve druhé půli k přeorganizování naší sestavy, což se k naší radosti projevilo i gólově. Nakonec jsem přivezli za vítězství 2:0 velmi cenné tři body z Přibyslavi. Děkuji všem hráčům za předvedený bojovný výkon a jmenovitě Michalovi Kořínkovi, který měl již za sebou utkání mladších žáků a byl našim velmi platným útočníkem, což dokonce vyjádřil i gólově.
                                                                                                                                                                       Martin Pavlíček - trenér

Mladší žáci : Přibyslav - Počátky  2:2

góly: Drechsler, Kořínek M.
Toto již dvakrát odložené utkání jsme sehráli za velmi slunečného počasí na umělce v Havlíčkově Brodě. Sestava byla značně improvizovaná, protože během týdne onemocněla víc jak polovina hráčů základní sestavy. Autobusem odjíždělo 10 kluků a jedenáctého se nám podařilo zajistit telefonicky a fyzicky ho přivezl pan Hanzálek.
Bylo nám jasné, že se suverénem soutěže z posledních dvou let musíme hrát velmi odpovědně a horší fotbalovou kvalitu nahradit bojovností. Začátek zápasu nám nevyšel podle našich představ a po deseti minutách jsme zaslouženě prohrávali 2:0. Vypadalo to na debakl,ale kluci se zvedli. Ještě do poločasu se nám podařilo dát kontaktní branku,když se pěkně trefil z trestného kopu Patrik Drechsler. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem aspoň vyrovnat. Podařilo se. Domácím utekl z poloviny hřiště Michal Kořínek a své sólo zakončil krásnou kličkou golmanovi a střelou do prázdné branky vyrovnal na 2:2. Ke konci zápasu už jsme se jenom bránili a domácí byli lepší. Zahrávali několik rohových kopů, ale strhnout vítězství na svoji stranu se jim nepodařilo. Poděkování a pochvalu si zaslouží všichni. Jsem rád,že kluků ročníků 1997 a 1998 chodí trénovat a hrát dost a jsme tak schopni i přes vysokou nemocnost postavit mužstvo, které může úspěšně hrát i se silným soupeřem, jakým Přibyslav rozhodně je.               
                                                                                                            Míra Rušil - trenér

 

10. kolo - sobota 30. října - Počátky

Starší žáci : Počátky - Luka n.J. 0:5 (0:3)
K utkání se soupeřem z prvního místa tabulky, který nepocítil ještě chuť porážky, jsme nastoupili bez respektu. Od prvních minut jsme byli překvapivě herně vyrovnaným soupeřem. Hosté nás ovšem zcela předčili svojí fyzickou vyspělostí a rychlostí. Tomu také bylo přizpůsobeno trochu netradičně naše rezestavění 4-5-1 a osobní obrana nejlepšího střelce a hráče v naší soutěži v barvách hostů. Kluci se snažili po celé utkání držet míč pod vlastní kontrolou a kombinační hrou nepustit moc hosty do hry. Nicméně pomalu každý brejk ze strany hostů byl "smrtící". Přesto musím pochválit všechny hráče za poctivě odvedený výkon a konečnému výsledku by určitě více odpovídali jeden, nebo dva góly v síti soupeře za naši předvedenou hru. Dokonce si dovoluji tvrdit, že ve druhém poločase jsme byli herně lepším týmem, jenom nám scházela ta fyzická síla ke konečnému zakončení. Nad bojovný výkon všech hráčů si dovolím přece jenom vyzvednout našeho brankáře Martina Brauna, který předvedl několik excelentních zákroků a je jenom škoda, že pátý gól mu trochu pokazil jeho skvělý výkon.                                         Martin Pavlíček - trenér

Žáci Sp. Počátky - podzim 2009

 

 


Mladší žáci : Počátky - Luka n.Jihl. 8:0 (5:0)
Branky : 4 Cajz, 2 Kořínek , 2 Drechsler
Na tréninkovém hřišti v Počátkách a za velmi chladného počasí jsme odehráli poslední domácí zápas podzimní části sezóny. Proti soupeři ze spodních pater tabulky jsme splnili úlohu favorita a po poločase 5:0 jsme vyhráli celkově 8:0. Soupeř přijel ve značně oslabené a improvizované sestavě. Hráli i kluci věkem snad mladší přípravky. My jsme tentokrát problém se sestavou neměli – bylo nás celkem 13. I přes jednoznačné vítězství bylo v naší hře spousta nepřesností. Tentokrát se nám moc nedařilo roztahovat hru do šířky a hrát po stranách. Proto nám také dlouho trvalo,než jsme dali první branku. Střelecky se prosadili Vojta Cajz,který dal 4 branky.Po 2 přidali Míša Kořínek a Patrik Drechsler.Mám radost ,že se po dlouhodobém zranění vrátil do sestavy Véna Hanzálek. Děkuji všem za předvedený výkon.O tomto víkendu nás čeká těžký zápas na který se musíme na posledních trénincích venku odpovědně připravit.                                                                                                                              Míra Rušil - trenér

 


9. kolo - středa 28. října - Polná

Starší žáci : Polná - Počátky   3:0 (0:0)

Naši kluci měli v hlavách dvě poslední vysoké prohry s tímto soupeřem a tak bylo pro nás trenéry nejtěžší vymazat jim to z hlavy. Myslím,že se nám to povedlo a kluci předváděli pěkný kombinační fotbal. Bylo nás akorát jedenáct a to včetně jednoho mladšího žáka a druhého gólmana,který musel nastoupit do hry. Na lavičku si tedy sedli další mladší žáci. Začátek zápasu patřil domácím, ale z několika šancí branku nevstřelili. Vlastně jednu ano,ale ta byla z ofsajdu a neplatila. My jsme domácí obranu vystrašili z brejku, ale domácí stoper nám nedovolil skórovat. První poločas skončil tedy 0:0. Ve druhém poločase se hrál opět oboustranně pěkný fotbal. Domácí korunovali svoji převahu prvním gólem po rohu,když náš gólman nešťastně podklouzl a míč ho přeletěl. My jsme vystřídali a do hry se tak dostali i mladší žáci a ti naši hru oživili.Proti dobře hrající domácí obraně to měli hodně těžké. V závěru zápasu jsem dostali ještě dvě branky,ale i přes prohru jsem byl s výkonem kluků spokojen. Bojovali,nebáli se chodit do soubojů jeden na jednoho,zastupovali jeden druhého a pěkně kombinovali.Pochvalu za výkon zaslouží všichni.                                                                                                                                                                  Míra Rušil - trenér


Mladší žáci : Polná – Počátky 1 : 3 (0:1)
Branky: Švec,Kořínek,Drechsler
Do Polné jsme odjížděli ve značně oslabené sestavě a pouze s deseti kluky. Tuto sezónu nejhorší účast na zápase!! Ti co přišli nastoupili a bojovali o udržení naší neporanitelnosti,což se jim podařilo. Chválím tyto kluky za bojovnost a vůli po vítězství. Domácí nám nedali nic zadarmo a byli nám více než vyrovnaným soupeřem. Velmi dobře kombinovali a do šancí nás moc nepouštěli. Přesto jsme to byli my,kdo dal první branku – na konci prvního poločasu nás poslal do vedení obloučkem přes brankáře Švec. Ve druhém poločase se domácí tlačili za vyrovnáním a byli v této části utkání lepší. Po pěkné individuální akci zaslouženě vyrovnali stav na 1:1.Už to vypadalo na dělbu bodů,ale proti byl Michal Kořínek a Patrik Drechsler,kteří nám svými brankami v závěru zápasu vystřelili tři body.Nutno podotknout,že naše druhá branka byla na hranici regulérnosti,protože náš hráč pravděpodobně zahrál neúmyslně rukou (při napadání ho domácí obránce spíše nastřelil),ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Pro domácí hodně kruté, ale i takový je fotbal.                                                                                             Míra Rušil - trenér


8. kolo - sobota 10. října - Hřiště Počátky

Starší žáci : Počátky - G. Jeníkov 5:3 (2:1)

góly : 3x Měkuta, Šimák, vlastní
Většinou po celé utkání jsme měli herní převahu, kterou se nám tentokrát dařilo vyjádřit i góly. V samotném začátku zápasu nám velmi pomohl první vlastní gól soupeře ke kterému jsme za minutu přidali druhý. V dalším průběhu se stav utkání zvyšoval rovnoměrně na obou stranách. Konečnou podobu utkání dal soupeř brankou do naší sítě v poslední minutě utkání. Doufám, že nás toto vítězství povzbudí a v následujícím utkání budeme pokračovat v podobném duchu.                                                                                                           Martin Pavlíček - trenér


Mladší žáci : Počátky - G. Jeníkov 6 : 3 ( 3 : 1)
Branky: 3x Kořínek , Drechsler, Cajz , Svoboda
V zápase na domácím hřišti jsme potvrdili úlohu favorita. Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem a naši převahu jsme vyjádřili i střelecky.Už v 18. minutě jsme vedli 3:0 brankami Patrika Drechslera,Míši Kořínka a Vojty Cajze.Do přestávky se podařilo hostům snížit na 3:1,když jsme si po rohu dali vlastní branku. Ve druhém poločase jsme během deseti minut dali další tři branky a bylo rozhodnuto. Hosté branky ve své síti moc neunesli a začali se uchylovat k faulům. Na hřišti se začalo jiskřit a jsem rád, že jsme zápas dohráli bez zranění. Závěr zápasu jsme neodehráli moc soustředěně a po chybách v obraně dali hosté ještě dvě branky. Body však zaslouženě zůstávají doma.                                                                                                                                                                   Míra Rušil - trenér


7. kolo - sobota 3. října - Třešť

Starší žáci : Třešť - Počátky 2 : 0 (1 : 0)
Celé utkání se neslo v bojovném duchu. Domácí měli po celé utkání mírnou převahu a výsledek 2:0 odpovídá průběhu hry, kdy druhý gól jsme dostali po hrubé chybě v obraně. Opakovaně se nám nepodařilo proměnit naše gólové šance a soupeř zcela zaslouženě vyhrál. Momentálně se trápíme snad ve všech herních dovednostech a na klucích je znát už i značná nervozita. Doufám, že ve zbývajících zápasech podzimní části dokážeme, že fotbal umíme taky hrát a zejména dávat góly.                                                                                                             Martin Pavlíček - trenér

Mladší žáci : Třešť – Počátky 0 : 7 ( 0:4 )
Branky: 3 Cajz, Kořínek, Malý, Pomikáček a Drechsler
Do utkání na pro nás ne moc oblíbené „větrné hůrce“ jsme vstoupili výborně a už ve 3. minutě jsme se ujali vedení, když po rychle rozehraném rohu překvapil domácího gólmana Míša Kořínek. Byli jsme jasně lepší a rychlou rozehrávkou, převážně od Michala Kořínka, za obranu domácích jsme se dostávali do šancí. Dvě z nich proměnil Vojta Cajz. Do poločasu dal svoji premiérovou branku v dresu mladších žáků Pavel Malý, když akrobaticky trefil míč nohou ze vzduchu a napálil ho do domácí branky. Myslím, že o této brance si kluci budou ještě dlouho povídat. Vzhledem k vývoji zápasu se postupně dostalo do hry všech 16 přítomných hráčů už v průběhu prvního poločasu. Po přestávce se střelecky prosadil ještě jednou Vojta Cajz, potom Honza Pomikáček a poslední branku dal tvrdou střelou z dálky Patrik Drechsler. Děkuji všem hráčům za zvládnutý zápas a zodpovědný výkon i za již rozhodnutého stavu.                                                                                                                                                                    Míra Rušil - trenér
 


6. kolo - sobota 26. září - Hřiště v Horní Cerekvi

Starší žáci : Počátky - Speřice 0 : 1 (0 : 0)
Do utkání, které jsme tentokrát hráli v Horní Cerekvi, jsme vstoupili aktivně. Vytvořili jsme si i několik gólových příležitostí, které jsme ale bohužel opět nevyužili. Poté se hra vyrovnala a naopak soupeř měl více ze hry. Předčil nás zejména svojí rychlostí a startem na balon. Nicméně pozornou hrou v obraně jsme nedovolili ohrozit naší branku. Naopak ve druhé půli se nám již dokonce podařilo překonat brankáře hostí, kterého ovšem na brankové čáře zastoupil jeho spoluhráč. Osudnou se nám nakonec stala 50 minuta, kdy soupeř z 30 metrů z přímého kopu po chybě ńašeho brankáře vsítil jedinný gól utkání. Paradoxem je, že to byla jediná střela soupeře za celé utkání na naší bránu. Bohužel se velmi trápíme v proměňování gólových šancí a chybí nám střelba ze střední vzdálenosti.
Martin Pavlíček - trenér

 
Mladší žáci :  Počátky - Speřice 4 : 1 (1 : 1)
Branky: Pomikáček 2x , Cajz, Kořínek

K domácímu utkání na pažitu v Horní Cerekvi se dostavilo pouze 12 hráčů a z toho 2 projevili přání nehrát kvůli svému zdravotnímu stavu. Utkání jsme i přes tuto skutečnost zvládli. V obraně jsme hráli tentokrát velmi pozorně hned od začátku. Naše snaha o rychlý přechod do útoku nám přinesla první branku v 17. minutě,kdy Michal Kořínek krásnou kolmou přihrávkou vysunul Vojtu Cajze a ten nedal hostujícímu brankáři šanci. Hosté stačili ještě do přestávky vyrovnat na 1:1,ale to bylo z jejich strany všechno. Ve druhém poločase jsme byli lepší a svoji převahu jsme vyjádřili střelecky. Jednu branku dal Míša Kořínek a další 2 přidal Honza Pomikáček. Na hostech se projevila únava,protože někteří kluci hráli už za starší žáky a 2 utkání hned za sebou na ně bylo moc. Děkuji všem co nastoupili za téměř bezchybný výkon  (Míra Rušil - trenér)


 

5. kolo - sobota 19. září - UT Kalvárie Pelhřimov

Starší žáci : Pelhřimov "B" - Počátky 3 : 0 (0 : 0)
Branky:
Šlo o zápas o naprosto dvou rozdílných poločasech. V první půli jsme byli jednoznačně lepším družstvem. Soupeře jsme skoro nepustili na vlastní polovinu, ale i ty nejvyloženější šance jsme nedokázali proměnit. Do šatny o poločase jsme měli odcházet minimálně s vedením 2:0. Nicméně jsem věřil, že ve druhé půli se dokážeme prosadit i střelecky. Opak ale byl pravdou. Soupeře jsme posadili na koně svými hrubými chybami, které byly nemilosrdně potrestány. Na některých našich hráčích se také ve druhé půli začala projevovat jejich absence na trénincích v týdnu. Prohra je pro nás velmi krutá a doufám, že se mi podaří k dalším utkáním kluky pořádně "vyhecovat". Protože jestli mi něco ve druhé půli chybělo, tak to bylo "srdce bojovníků".                               Martin Pavlíček - trenér
 

Mladší žáci : Pelhřimov B - Počátky 2 : 3 (2:2)
Branky: Drechsler, Kořínek, Svoboda
Úvod zápasu s okresním rivalem na "umělce" nám vůbec nevyšel. Domácí hráli velmi dobře s míčem i bez míče a zaslouženě se v 6. minutě ujali vedení 1:0. Nám se podařilo srovnat na 1:1 ve 13. minutě dalekonosnou střelou Patrika Drechslera po dobře rozehraném rohovém kopu. Domácí byli stále aktivnější než naši kluci a ve 20. minutě z penalty šli opět do vedení. My jsme však ještě do přestávky vyrovnali,když pěknou kombinaci gólově zakončil Michal Kořínek. Po přestávce se naše hra v obraně zlepšila a ve 38. minutě jsme se dokonce ujali vedení 3:2. Tentokrát z dálky dobře namířil Honza Svoboda. Domácí se tlačili za vyrovnáním,my jsme pozorně bránili a snažili se hrát na brejky. Skóre se už však nezměnilo a z Pelhřimova si odvážíme velmi cenné a "vydřené" 3 body. Jsem rád, že naše slova o bojovnosti a vůli po vítězství o přestávce v kabině přenesli kluci do hry ve druhém poločase.

Děkuji, chválím a blahopřeji celému týmu.                                                                                                   Míra Rušil - trenér

 

z webu FK Pelhřimov
Do poločasu byli domácí jasně lepším týmem a kdyby vedli o tři branky, nemohl by se soupeř ničemu divit. Domácí hráči však zcela selhali v koncovce. Na Novákův gól odpověděly Počátky přímým kopem pod břevno domácího brankáře. Kritický moment celého zápasu nadešel v 21. min, kdy unikající Mazač byl faulován obráncem soupeře a při pádu si způsobil otevřenou zlomeninu klíční kosti a musel být odvezen do nemocnice. I když Hruška nařízenou penaltu proměnil a domácí se ujali opět vedení, stín zranění spoluhráče na ně nepříjemně psychicky zapůsobil. Hosté stačili ještě před odchodem do šaten vyrovnat.
Po změně stran domácí tým už nenašel sílu se o výsledek poprat, hráči ztratili sebedůvěru a nakonec i celé utkání. Počátky vezou domů tři body, těšit je rozhodně nemůžou.
Připravil: P. Venkrbec – 21. 9. 2009

 


4. kolo - sobota 11. září

Starší žáci : Počátky - Světlá nad Sázavou   7 : 0   (3 : 0)

Branky: 3x Šimák, T. Matějka, Měkuta, Zelenka, Rušil

Po dvou předchozích zápasech s fyzicky vyspělejšími hráči jsme se konečně utkali s rovnoceným soupeřem. Výsledek utkání sice vypadá, že se jednalo o jednoznačnou záležitost, ale hosté v začátku utkání měli několik gólových příležitostí, které naštěstí nevyužili. Pak už kluci pevně drželi režii celého utkání ve svých rukou a postupně navyšovali skóre v náš prospěch. Jsem velmi rád, že se také konečně výrazně prosadila naše nová útočná dvojice Šimák-Zelenka, která soupeři způsobovala velmi těžké chvíle. Doufám, že nás toto vítězství posílí zejména psychicky a dobrý výkon potvrdíme i v příštím zápase.                                                                    Martin Pavlíček - trenér 

 

Mladší žáci : Počátky – Světlá nad Sázavou  2 :1  (1 : 0)

Branky: Dvořák, Svoboda

Namlsaní z vysokých výher z předchozích zápasů jsme nastoupili na domácím hřišti proti soupeři, kterého jsme dosud neporazili. Úvod zápasu naznačil,že bychom tentokrát mohli uspět. Naši první branku vstřelil po pěkném zatažení do šestnáctky a pěkné přihrávce Vojty Cajze v 8. minutě Michal Dvořák. Z našich kopaček se potom vytratila přesnost a vůbec se nám nepodařilo dát finální přihrávku. Výsledkem našeho snažení byla pouze střelecká aktivita bez brankového efektu. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem přidat ještě nějaké branky a zlomit běhavého a bojovného soupeře s výborným gólmanem v zádech. Ve 42. minutě dal pojišťující branku po rohovém kopu Honza Svoboda. Hosté se však nevzdávali a také po rohovém kopu snížili na 1:2,ale to bylo z jejich strany už všechno. Z mého pohledu jsme zaslouženě vyhráli,ale velká pasivita obránců a zbytečné sólování založníků by se nám nemuselo v příštích zápasech vyplatit.

Míra Rušil – trenér


3. kolo - neděle 6. září

Mladší žáci : Luka nad Jihlavou – Počátky 0 : 11  (0:6)
Branky: 4 Cajz, 3 Švec, Malý, Pomikáček, Svoboda, Drechsler
Utkání na hřišti staronového účastníka naší skupiny ovlivnilo nastoupení pouze 10-ti domácích hráčů a náš rychlý gól už v 38. sekundě zápasu. Naši kluci jednoznačně domácí přehrávali a dávali jednu branku za druhou. V koncovce jsme byli také hodně nepřesní a zbrklí a tak spousta příležitostí bylo ještě nevyužito. I přes tuto skutečnost jsme dali v prvním poločase šest branek a ve druhém přidali ještě dalších pět. Potěšilo mě, že se k zápasu dostavilo 17 hráčů. Postupně se do hry dostali všichni a já jako trenér jsem mohl kluky vyzkoušet na různých postech.
                                                                                                                                                                    Miroslav Rušil - trenér

Starší žáci : Luka nad Jihlavou – Počátky 7 : 1  (2:0)
branku: Šimák

K dalšímu těžkému soupeři jsme odjížděli s 15 hráči. Předem jsme věděli jaké nás asi bude čekat utkání. Tomu jsme podřídili i naší taktiku, kterou kluci ale bohužel dokázali dodržovat pouze asi 25 min. Nicméně ač tomu výsledek utkání neodpovídá, po 25 minutách hry jsme měli vést 2:0. Bohužel jsme neproměnili naše šance. Poté nás soupeř začal přehrávat svojí fyzickou silou, kterou vyjádřil i gólově. V závěru již rozhodnutého utkání nastoupili do hry všichni naši hráči ze střídačky. Soupeř tím získal ještě větší fyzickou převahu a v posledních 16 minutách hry nám vstřelil 5 gólů. Bohužel asi máme velmi těžký los v soutěži a věřím, že máme za sebou asi nejlepší soupeře naší skupiny. Doufám, že nepříznivé výsledky nezanechají v našich hráčích psychické následky a v následujících utkáních dokážeme svojí kvalitu.

                                                                                                                                                                 Martin Pavlíček - trenér

 


2. kolo : sobota 29/8/2009 v Počátkách

Starší žáci : Počátky - Polná 0 : 8 (0 : 2)
Tak máme za sebou první mistrovské utkání v novém soutěžním ročníku. Myslím, že výsledek hovoří za vše. Jsem velmi zklamán z předvedeného výkonu celého mužstva, zejména proto, že jsme nenavázali na předvedený výkon minulého týdne v Třešti. Je sice pravdou, že soupeř byl fyzicky vyspělejší, ale my jsme mu předvedenou hrou situaci velmi usnadnili. Kluci byli zbytečně nervózní, byli jsme u většiny míčů o krok pozdě, vázla rozehrávka a hrubé chyby v obraně rozhodly o jednoznačném průběhu utkání. Pochválit snad mohu jenom našeho brankáře Martina Brauna, kterému vděčíme za výsledek jaký je. Nebýt jeho pěkných zákroků, mohlo být ještě hůře. Doufám, že jsme si herní výpadek vybrali hned na začátku soutěže a naše výkony půjdou nahoru.
(Martin Pavlíček - trenér)


Mladší žáci : Počátky – Polná   8 : 0 (2 : 0)
Branky : Svoboda 3, Drechsler 2, Hadrava, Pomikáček, Cajz
První mistrovský zápas nového soutěžního ročníku jsme zvládli i přesto,že se k utkání dostavilo pouze 11 hráčů a že se hrálo na velmi těžkém,podmáčeném terénu. Soupeř byl tentokrát velmi mladý a nezkušený a to se odrazilo na konečném výsledku utkání. Většinou se hrálo na polovině hostů a ti naši obranu ani brankáře moc neprověřili. Byl jsem rád,že se našim klukům podařilo do tohoto zápasu přenést nacvičené akce z tréninku. Chválím celé mužstvo za snahu hrát fotbal až do konce. Velmi dobré utkání odehrál Vojta Hadrava a mile mě překvapil ještě Michal Dvořák.
Věřím,že se se začátkem nového školního roku podstatně zlepší docházka jak na tréninky,tak i na utkání. (Miroslav Rušil - trenér )


1. kolo - volný los

 

 

středa 19.8.2009 od 17:00 hodin

Mladší žáci – příprava :  Třešť – Počátky 1 : 5 ( 0 : 3 )
Branky: 3 P. Drechsler , V.Cajz , J.Chadim
Ve středu 19.8.2009 sehrálo na hřišti v Třešti svůj první zápas nově se tvořící mužstvo mladších žáků. Naše sestava byla vzhledem k prázdninám hodně improvizovaná - pro některé kluky to byl vůbec první zápas na velkém hřišti a někteří kluci si zahráli na pro ně netypických postech. Jako trenér jsem spokojen,že se s tím všichni kluci vyrovnali se ctí. První branku dal po chytře zahraném rohovém kopu Vojta Cajz a do přestávky se ještě 2x z dálky trefil Patrik Drechsler. Do druhého poločasu jsme nastoupili s několika změnami v sestavě a přidali ještě dvě branky. Ke konci zápasu tempo hry opadlo a domácí po pěkné kombinaci středem hřiště vstřelili čestný úspěch.
Děkuji všem, kteří si o prázdninovém „nicnedělání“ udělali čas a přišli si zahrát fotbal a vyzývám ty, kteří jsou doma a dosud se váhají zapojit do přípravy na novou sezónu, aby přišli na tréninky.
 

Míra Rušil - trenér

 

Starší žáci – příprava :  Třešť – Počátky  6:5 (4:3)
Branky: 2x Pavlíček, Zelenka, Rušil, Šimák
Výsledek utkání odpovídá přátelskému duchu zápasu. Hrál se oboustranně otevřený fotbal se spoustou branek a pěkných fotbalových momentů. Soupeř sice v posledních 5 minutách vyrovnal z pokutového kopu a nakonec po zcela evidentním faulu na našeho obránce dokonce strhnul vítězství na svojí stranu. To však nic nemění na pěkném odvedeném kolektivním výkonu celého mužstva včetně nových posil z Horní Cerekve, kteří velmi dobře zapadli do mužstva. V tomto zápase nám také chyběli 4 hráči, kteří jsou ještě na prázdninách mimo domov.

Celkově jsem byl v prvním přípravném zápase s předvedenou hrou a výkonem spokojen.
                                                                                                                   Martin Pavlíček - trenér

Mně,jako divákovi se ten fotbal moc líbil. Oba mančafty chtěli hrát fotbal, padalo hodně branek a nebyla tam žádná hluchá místa. Kluků bylo akorát 11, na střídání jsme dali dva mladší kluky,kteří si taky průběžně zahráli. Takže suma sumárum – SPOKOJENOST.

                                                                                                                                          Míra Rušil
 

 
Mladší žáci - turnaj v H.Cerekvi - jaro 2009 (foto J.Kořínek)

 

 

Turnaj mladších žáků o "Pouťový pohár" starosty

města H. Cerekev                                                sobota 20.6.2009
 

Výsledky turnaje:
Horní Cerekev - Pelhřimov B  2 : 3 /2:2/
Pelhřimov se ujal brzy  vedení, které navýšil na 0:2, domácí ale zaslouženě do poločasu vyrovnali na 2:2. Ve 2.poločase Pelhřimov jedním gólem utkání rozhodl a postoupil do finále.

 


Pelhřimov A - Počátky   5 : 1  /2:1/     
Na našich hráčích byl od úvodu zápasu znát přílišný respekt a hra se odehrávala vesměs na naší polovině. Přesto jsme se ujali překvapivě vedení, to když byl po rychlém brejku z levé strany a po pěkné koloběžce ve vápně faulován Michal Kořínek a nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Bohužel toto byl jediný světlý moment našeho celého účinkování na turnaji. Divizní hráči Pelhřimova ještě do poločasu utkání otočili na 2:1 a ve 2.půli přidali další 3góly a zaslouženě postoupili do finále.

O 3.místo : Horní Cerekev - Počátky  8 : 0 /5:0/            
Naprosto odevzdaný výkon a velké zklamání. Hra se odehrávala pouze před naší brankou a domácí po krásných kombinacích skórovali většinou do prázdné branky nebo po pěkných střelách neustále navyšovali skóre až na konečných 8:0.
Pozitivem byla účast hráčů /celkém 19, z toho 7 z přípravky/, ne však jejich výkon. V průběhu turnaje si zahráli všichni.


Finále : Pelhřimov A - Pelhřimov B   4 : 0  /1:0/ 
Pelhřimovské derby skončilo podle předpokladů vítězstvím A mužstva. To se hned v 1.minutě ujalo vedení a kontrolovalo průběh zápasu. Ve 2.půli padly do sítě Pelhřimova B ještě 3 branky a očekávaným vítězem turnaje se tak stalo mužstvo Pelhřimov A.
Poděkování za skvěle zorganizovaný a připravený turnaj patří domácím pořadatelům.

 


Konečná tabulka - I.A tř. starší žáci 2008-2009
1. Žďírec nad D. 18 12 5 1 60: 10 41 ( 14)
2. Speřice 18 11 4 3 67: 18 37 ( 10)
3. Polná 18 12 1 5 65: 21 37 ( 10)
4. Batelov 18 9 1 8 32: 32 28 ( 1)
5. Přibyslav 18 8 2 8 47: 42 26 ( -1)
6. Světlá nad S. 18 7 3 8 40: 30 24 ( -3)
7. Počátky 18 7 3 8 42: 46 24 ( -3)
8. Pelhřimov B 18 7 2 9 31: 50 23 ( -4)
9. G. Jeníkov 18 4 2 12 16: 85 14 (-13)
10. Čejov 18 1 1 16 14: 80 4 (-23)
Konečná tabulka - mladší žáci I.A tř. 2008-2009
1. Přibyslav 18 17 1 0 84: 7 52 ( 25)
2. Speřice 18 13 4 1 68: 11 43 ( 16)
3. Pelhřimov B 18 11 2 5 61: 17 35 ( 8)
4. Světlá nad S. 18 9 3 6 56: 23 30 ( 3)
5. Počátky 18 8 2 8 67: 43 26 ( -1)
6. Žďírec nad D. 18 8 0 10 27: 39 24 ( -3)
7. Polná 18 7 2 9 54: 61 23 ( -4)
8. Čejov 18 5 0 13 40: 69 15 (-12)
9. G. Jeníkov 18 4 0 14 46: 69 12 (-15)
10. Batelov 18 1 0 17 6:170 3 (-24)

Žáci Pelhřimov B - Počátky

Žáci Počátky vs. Čejov
 

 

 

 

 

 

 

 

 

snímky pan J.Kořínek