sezóna 2009-2009

I.A třída Kraje Vysočina

společná družstva Slavoje Žirovnice a Spartaku Počátky pod hlavičkou

Spartak Počátky

     

                                                                                            Archiv sezón

 

Podzimní část sezóny : mladší

1. Přibyslav 8 1 0 55: 5 25 ( 10)
2. Speřice 6 3 0 32: 7 21 ( 9)
3. Počátky 6 0 3 38: 19 18 ( 3)
4. Pelhřimov B 5 2 2 24: 10 17 ( 2)
5. Světlá nad S. 5 1 3 23: 13 16 ( 4)
6. Polná 4 1 4 28: 31 13 ( -2)
7. Čejov 3 0 6 16: 37 9 ( -3)
8. G. Jeníkov 2 0 7 27: 37 6 ( -6)
9. Žďírec nad D. 1 0 8 5: 33 3 ( -9)
10. Batelov 1 0 8 5: 61 3 (-12)

 

Podzimní část sezóny : starší

1.

Žďírec nad D.

7

2

0

22: 3

23

( 11)

2.

Speřice

6

1

2

43: 7

19

( 7)

3.

Polná

6

0

3

37: 12

18

( 3)

4.

Světlá nad S.

5

1

3

22: 13

16

( 4)

5.

Počátky

5

0

4

31: 22

15

( 0)

6.

Batelov

5

0

4

17: 16

15

( 0)

7.

Pelhřimov B

3

1

5

20: 26

10

( -5)

8.

Přibyslav

2

1

6

20: 33

7

( -8)

9.

G. Jeníkov

2

0

7

9: 51

6

( -6)

10.

Čejov

1

0

8

7: 45

3

( -9)

 

9. kolo - neděle 19. října od 9 a 11:00 hodin v Čejově

Starší žáci : Čejov – Počátky  0:4  (0:0)

Góly: Kořínek J., Šindelář, Nechvátal, Omasta  

K poslednímu utkání jsme odjížděli v kompletní sestavě, ale s obavami z Čejovského hřiště, kde se nám nikdy nehrálo dobře. Tato obava se potvrdila v prvním poločase, kdy jsme se předháněli v zahazování šancí. Výsledkem toho byla dvě břevna, neproměněná penalta, několik samostatných nájezdů na brankáře a nakonec poločasový výsledek 0:0. Do druhé půle jsme provedli změny v sestavě a v 41 minutě po přihrávce Pavlíčka Jarda Kořínek konečně prolomil naši střeleckou nemohoucnost. Naši celozápasovou převahu jsme nakonec potvrdili dalšími třemi góly a uzavřeli tak podzimní část soutěže vítězstvím. Za zmínku snad ještě stojí, že soupeř ani jednou za celé utkání neohrozil naši bránu a dle průběhu hry by výsledku slušel více stav 0:10.

Tímto chci také klukům poděkovat za celou podzimní část soutěže a gratuluji k historicky nejlepšímu umístění v tabulce po spojení družstev Počátek a Žirovnice. Myslím si, že kromě propadáku ve Speřicích jsme byli vždy minimálně rovnocenným soupeřem všem družstvům v soutěži, a že tak máme v jarní části na co navazovat.

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci  :  Čejov  -  Počátky    0:6  (0:1)

Góly: Kořínek M. 3x, Kolář 2x, Morava 

Poslední zápas podzimu s týmem z druhé poloviny tabulky jsme zvládli jak herně,tak i výsledkově i v celkovém počtu jedenácti hráčů,kteří se k zápasu dostavili.Na poslední chvíli se omluvil Kuba Cvach kvůli nefotbalovému (aspoň doufám) zranění žeber - přeji mu brzké uzdravení.Co bylo s ostatními nevím.

Začátek zápasu se nám povedl - po rychlé akci Tomáše Pavlíčka a Vojty Cajze dal už ve 4. minutě Míša Kořínek první,pro nás uklidňující branku.Pak se hra přelévala ze strany na stranu a nám chybělo při zakončení více klidu. Poločas skončil tedy 1:0 pro nás.Ve druhé půli jsme chtěli zápas co nejrychleji rozhodnout,což se dokonale podařilo.Po vysunutí Tomášem Pavlíčkem dal svoji druhou branku Míša Kořínek a po chvilce dal hlavou po rohovém kopu náš třetí gól Vojta Kolář.Bylo rozhodnuto.Konečné skóre jsme ještě vylepšili brankami Míši Kořínka,Vojty Koláře a Václava Moravy. Obrana hrála v tomto zápase velmi jistě a golman Tomáš Novotný navázal výkonem na druhý poločas s Pelhřimovem a výborným čtením hry likvidoval pokusy domácích o brejky.

Odvedli jste velmi dobrou práci kluci, díky.

Mirek Rušil - trenér 

Perlička mimo soutěž :

8. kolo - neděle 12. října od 9 a 11:00 hodin v Počátkách

Starší žáci : Počátky - Pelhřimov*B  3:1 (2:1)

Góly: Omasta, Nechvátal, Polášek 

Toto utkání se hrálo souběžně s utkáním „A“ mužstva Pelhřimova a na  průběhu to bylo jednoznačně znát. Naši kluci byli po celé utkání lepší a soupeře „držel“ velmi dobrý gólman. Nakonec jsme dokázali v prvním poločase dát dva góly vždy po rohovém kopu. První dal Jakub Omasta a druhý Nechvátal. Bohužel jsme po naší hrubé chybě v obraně dovolili soupeři okamžitě po prvním gólu vyrovnat na 1:1, a tím i zdramatizovat průběh utkání. Nakonec až v 51 minutě utkání Polášek potvrdil naši herní převahu třetím gólem na 3:1 a stanovil tak konečný výsledek. Za zmínku ještě stojí velmi pěkná střela Martina Pavlíčka do šibenice, kterou brankář hostů zázračně „vytáhl“ na roh a na druhé straně brankář domácích Michal Novotný předvedl naprosto stejný zákrok těsně před koncem utkání. Celkově si všichni hráči zaslouží pochvalu za předvedený výkon a bojovnost.   

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci : Počátky - Pelhřimov*B  4:1 (2:1)

Góly: Cajz 2x, Kořínek Michal, Drechsler 

Počátecký pažit nám svědčí a v utkání s fotbalově vyspělým soupeřem jsme si udrželi neporazitelnost na tomto hřišti. Zápas se vyvíjel jako naše vzájemná utkání minulou sezonu - soupeř velmi dobře kombinoval ve středu pole a my jsme vyráželi do nebezpečných brejků. Dva první jsme ještě gólově nezakončili, ale v 18. minutě už se Vojta Cajz nemýlil. O 4 minuty později ho napodobil Míša Kořínek a vedli jsme 2:0. Soupeř do přestávky krásnou bombou snížil na 2:1 a druhý poločas byl otevřený. Hosté se hnali za vyrovnáním, ale jejich klíčoví hráči už byli hodně unaveni, protože už měli v nohách zápas za starší.Třetí, pojišťovací, branku se nám nedařilo dát ani z těch šancí nejvyloženějších. V této části zápasu nás dvěma skvělými zákroky podržel golman Tomáš Novotný. Pojistka přišla ve 44. minutě, kdy nekompromisně uklidil míč do sítě hostů Patrik Drechsler po pěkném centru od Michala Kořínka. Definitivní podobu výsledku dal ve 46. minutě Vojta Cajz - bylo rozhodnuto. Chválím nejen ty co se na vítězsví aktivně podíleli, ale i kluky na lavičce za pochopení, že se vzhledem k vývoji zápasu moc do hry nedostali.

Mirek Rušil - trenér


 

7. kolo - sobota 4. října od 9 a 11:00 hodin v Žirovnici

Starší žáci : Počátky - Ždírerc n.D.   0:1  (0:1)

K utkání jsme nastupovali s respektem. Na hřiště v Žirovnici přijel soupeř z prvního místa. Tomu byla podřízena i naše taktika, kdy ze zajištěné obrany jsme se chtěli prosazovat rychlými brejky.Toto se nám dařilo celý první poločas, až na 16 minutu, kdy jsme svojí nedůrazností před pokutovým územím dovolili soupeři vystřelit. Navíc ještě po drobné chybě našeho brankáře se nakonec soupeř ujal vedení 1:0. A nakonec tím  rozhodl i celý zápas. Druhý poločas byl již více otevřený se šancemi na obou stranách, které se nepodařilo ani jedné straně proměnit. Nakonec tak hosté získali 3 šťastné body, ale výsledku utkání by za předvedenou hru více slušela minimálně remíza. Kluky musím pochválit za předvedenou hru a velmi si ceníme i chvály diváků za předvedený výkon našich kluků.

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci : Počátky - Ždírec nad Doubravou   5:1  (2:1)

Góly: Kořínek M. 2x, Cajz 2x, Morava 

Zápas se soupeřem z posledního místa tabulky nebyl vůbec jednoduchou záležitostí. Vědomí,že soupeř ještě nemá ani bod nám svazovalo nohy.Přesto jsme se střelou nestřelou Moravy dostali do vedení.Hosté však velmi rychle z brejku vyrovnali a snažili se dát ještě jednu branku.My jsme jim v tom zlepšenou hrou v obraně zabránili a Vojta Cajz dal gól na 2:1 pro nás.Tímto výsledkem skončil 1.poločas.Po přestávce a domluvě v kabině se naše hra zpřesnila a začali jsme dávat i branky.Hosté už nebyli tolik nebezpeční.Střelecky se prosadil ještě jednou Vojta Cajz a dvakrát se trefil Michal Kořínek (jednou z pokutového kopu).Body zůstaly tedy zaslouženě doma.

Mirek Rušil - trenér


6. kolo - sobota 27. září odjezd v 7:00 hodin do Přibyslavi

Starší žáci : Přibyslav – Počátky   3:6  (1:4)

Góly: Polášek 4x, Pavlíček T., Rušil 

K utkání jsme odjížděli ve velmi oslabené sestavě  s 11 hráči a velkými obavami. Nicméně jsme začali velmi sebejistě, důsledně bránili a hráli na brejky na Daniela Poláška. Toto se nám velmi vyplatilo, kdy D.Polášek platil na soupeře svým tahem na branku a do poločasu dokázal dát čtyři góly a v podstatě rozhodl celé utkání. Jeho dvorními nahrávači se stali Rušil a Omasta. Bohužel se nám nepodařilo udržet čisté konto a soupeř nám v 35 minutě dal gól do kabiny. Po přestávce nastoupili do hry i mladší žáci Pavlíček T a Drechsler P., kteří už měli za sebou první utkání mladších žáků. Kluci se vůbec neztratili a dokonce Pavlíček Tomáš  dal náš pátý gól, kdy neprošla střela jeho bratra Martina k brance soupeře a Tomáš odražený míč krásnou střelou podél gólmana uklidil k tyči do branky soupeře. Šestý gól vsítil Matěj Rušil z pokutové kopu po předchozím faulu na pronikajícího Poláška. Ke cti soupeře musíme uznat, že výsledek je pro ně trochu krutý a že třikrát nastřelili tyč naší brány.

Všem klukům gratuluji k odvedenému výkonu a zisku cenných tří bodů ze soupeřova hřiště.

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci : Přibyslav  -  Počátky   6:0  (3:0)

K zápasu s týmem z čela tabulky jsme odjížděli ve značně oslabené sestavě a s minimálním počtem hráčů. Je to dvakrát škoda. Bohužel jsme nenavázali na předcházející velmi dobré výkony a zcela zaslouženě a jednoznačně jsme prohráli. Do zápasu jsme nastoupili moc ustrašeně a báli jsme se hrát fobal. Nikdo z kluků neměl svůj den a domácím jsme jejich výhru svojí pasivitou usnadnili.

Je třeba na tento zápas co nejdříve zapomenout a už se k němu nevracet.

Mirek Rušil - trenér 


5. kolo - sobota 20. září od 9:00 v Počátkách

Starší žáci : Počátky – Polná  3:2  (3:0)

Góly: Polášek , Šindelář, Nechvátal 

Utkání mělo od začátku vyrovnaný průběh, kdy se hra odehrávala převážně ve středu pole. K mému překvapení jsme byli soupeři naprosto vyrovnaným soupeřem, kdy hosté byli jednoznačným favoritem utkání. Naopak v rozmezí 4 minut (26-30 minuta) se nám podařilo dát soupeři tři góly, které v podstatě rozhodly celé utkání, 2x jsme skórovali po rohovém kopu a jednou po pěkné kolmici Omasty proměnil Polášek. Ve druhé půli jsme začali velmi opatrně a soupeř nás začal přehrávat. Výsledkem byly 2 góly v naší síti po přímém kopu a jednou po špatném odkopu naším brankářem soupeř zakončil do naší prázdné brány. Nakonec kluci uhájili vítězství a získali velmi 3 cenné body. Chválím celé družstvo za bojovný výkon a důkaz, že se dá hrát s každým soupeřem. 

Martin Pavlíček - trenér

Mladší žáci : Počátky  -  Polná   9:3  (5:1)

Góly: Kořínek Michal 6x, Cajz 2x, Novotný 

Překvapivé, ale zcela zasloužené vítězství na perfektně připraveném domácím pažitu. Vzhledem k velmi nepříznivému počasí se k zápasu dostavilo pouze 12 hráčů, ale ti co nastoupili nám předvedli velmi pěknou fotbalovou podívanou. Od začátku jsme byli lepším týmem, hráli jsme velmi kompaktně a od první minuty jsme šli za vítězstvím. Neustále jsme se tlačili na míč, vyhrávali souboje jeden na jednoho, přesně kombinovali a v útoku gólově zakončovali. Poločas jsme vyhráli 5:1 dvěma brankami Míši Kořínka, Vojty Cajze a jednou Tomáše Novotného (penalta). Na začátku druhého poločasu hosté po rohovém kopu snížili, ale naši kluci drama nepřipustili. Michal Kořínek přidal po krásných přihrávkách od záložníků čtyři branky a rázem to bylo 9:2. Poslední branku dali hosté z penalty a tak zápas skončil 9:3. Poděkování patří i soupeři, který nesložil zbraně ani za velmi nepříznivého stavu.

Mirek Rušil - trenér  


4. kolo

Starší žáci : Batelov – Počátky 2:1  (1:0)

Gól: Pavlíček M. 

Utkání v Batelově jsme začínali v netradičním čase 11:30 z jediného důvodu, a to přítomnosti domácích hráčů, kteří současně hrají již za mladší dorost. Naše sestava byla bohužel velmi poznamenána nemocemi a zraněním hráčů. Ze Žirovnice se k utkání dostavili pouze dva hráči. Nicméně k mému překvapení jsme po celé utkání byli lepším týmem a téměř celý zápas jsme odehráli na polovině soupeře. Bohužel v útoku jsme byli neškodní, nedůrazní a chyběl nám klid při zakončení. Příležitostí ke skórování bylo spousta. Nakonec celé utkání rozhodly standardní situace, kdy nám jeden hráč dal oba dva góly. První po krásně zahraném přímém kopu přímo do šibenice a druhý po chybě našeho brankáře přímo z rohu. My jsme korigovali ve druhém poločase z pokutového kopu Martinem Pavlíčkem na 2:1. Posledních 15 minut se soupeř již jen zoufale bránil, zakopával balóny a nakonec vybojoval i tři šťastné body. Po utkání trenéři domácích čestně uznali, že jsme byli jednoznačně lepší, ale fotbal je o gólech. A ty tentokrát domácím zařídila „posila“ z mladšího dorostu – Adam Valenta.

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci : Batelov  -  Počátky  0:10  (0:4)

Góly: Kořínek M. 4x, Cajz 2x, Drechsler 2x, Pavlíček T., Novotný T. 

Do Batelova jsme odjížděli kompletní v počtu 15-ti hráčů.Ze zkušeností z posledního zápasu v Batelově jsme měli trochu obavu, koho že to na nás domácí trenér zase postaví. Už ze zápisu o utkání a nástupu hráčů na předzápasovou rozcvičku bylo patrné, že se historie opakovat nebude. Většinou proti nám nastoupili kluci o rok mladší než naši hráči a na hře to bylo vidět. Od začátku zápasu jsme domácí přehrávali a vytvořili si spoustu brankových příležitostí, bohužel však bez brankového efektu. Góly jsme začali střílet až od 9. minuty a do přestávky jsme jich dali 4 - postupně Michal Kořínek, Vojta Cajz, opět Michal Kořínek a Tomáš Pavlíček. Ve druhém poločase jsme přidali ještě 6 branek - Tomáš Novotný z penalty, 2x se trefil Patrik Drechsler, 2x opět Michal Kořínek a jednou Vojta Cajz. Díky hokejovému střídání jsem mohl protočit všech 15 kluků, protože hrát proti takovému soupeři chtěli všichni.

Mirek Rušil - trenér 

 


3. kolo

Starší žáci : Počátky – Golčův Jeníkov  11:0  (8:0)

Góly: Polášek 5x, Pavlíček 2x, Trost 2x, Hanzálek, Rušil 

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a již ve 4 minutě jsme vedli 2:0. Po celé utkání jsme měli uzemní převahu a soupeře přehrávali ve všech činnostech. Ve druhém poločase jsme vystřídali 4 hráče, což se projevilo na naší hře směrem dopředu. Ale v této době šlo již pouze o konečné skóre. Nutno ale říci, že soupeř byl velmi mladý, a že doposud ho všichni  přehráli podobným způsobem. Proto nelze moc přeceňovat dosažený výsledek. V zápase mne mile překvapil náš nový hráč Daniel Polášek svojí střeleckou produktivitou a tahem na branku.

Doufám, že nás toto utkání dostalo na vítěznou notu, a že propadák ze Speřic je zapomenut.

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci : Počátky  -  Golčův Jeníkov  4:3  (2:2)

Góly: Cajz 3x, Drechsler 

V prvním zápase na domácí půdě v Počátkách jsme po dramatické brankové přestřelce porazili nám dosud neznámého soupeře. Úvod zápasu nám vyšel jak herně tak i střelecky, kdy po krásných přihrávkách Tomáše Pavlíčka vstřelil dvě branky Vojta Cajz. Do poločasu však bylo srovnáno. První branku jsme dostali po nedůrazné hře v našem pokutovém území. Druhá branka v naší síti padla po pěkné akci hostů po levém křídle a přihrávce před naši branku. 

Po přestávce se hosté ve 40.minutě z brejku ujali vedení. Naše kluky to však nezlomilo, začali více bojovat a rvát se o každý balon. Výsledkem našeho snažení bylo několik rohů, kdy bylo vyrovnání na spadnutí. Dočkali jsme se ho čtyři minuty před koncem, když se krásně z trestného kopu trefil Patrik Drechsler. Za minutu poté strhnul na naši stranu vítězství svou třetí brankou Vojta Cajz. Pro hosty to bylo hodně kruté a po závěrečném hvizdu odcházeli ze hřiště moc smutní.

Děkuji všem 14-ti vystřídajícím se hráčům za bojového ducha a předvedenou hru.

Mirek Rušil - trenér    


2. kolo

Starší žáci : Speřice – Počátky  10:1  (5:0)

Góly: Polášek

Do utkání jsme opět vstoupili velmi špatně a již v 5 minutě jsme prohrávali 2:0. Oproti minulému utkání tentokrát někteří kluci zápas předem vzdali a celý zápas měl jednoznačný průběh. Soupeř byl lepší ve všech herních činnostech a zcela zaslouženě vyhrál. Velmi mne ale mrzí přístup některých hráčů a lhostejnost k „dosaženému“ výsledku. Náš kádr je zatím velmi úzký (12-13 hráčů) a v případě takovéhoto přístupu některých hráčů není bohužel kým  střídat. Pokud bychom takto chtěli pokračovat, tak je snad lepší vůbec nehrát a nedělat ostudu. Doufám, že tento zápas byl „vyjímka“, a že kluci příští týden dokáží, že také umí hrát fotbal a získají první body.

Martin Pavlíček - trenér

 

Mladší žáci :  Speřice  -  Počátky  3:0  (1:0)

Gól: 

Ani ve druhém mistrovském zápase jsme neuspěli.Potěšitelné je,že se k zápasu venku s odjezdem v nepopulárních 7:30 dostavilo 15 hráčů. Stále experimentujeme se sestavou a zkoušíme převážně nové hráče z přípravky na různých postech. Hra v prvním poločase byla vyrovnaná, ale bohužel v závěru poločasu jsme dostali lacinou branku. Ve druhé půli jsme moc chtěli, ale hráli jsme křečovitě a směrem dopředu jsme byli neškodní. Čeká nás hodně tréninkové dřiny, abychom se vyvarovali chybám a hráli důstojnou roli v této soutěži.

Mirek Rušil - trenér


1. kolo (Budín 24. srpna 2008)

Spartak Počátky vs. Světlá n.Sázavou

Starší žáci 2:3 (2:2)

Góly: Pavlíček, Rušil

V prvním utkání sezony jsme začali velmi špatně. Po hrubých chybách v obraně jsme již v 8 min. zápasu prohrávali 0:2. Kluci ovšem nesložili zbraně a ještě do poločasu dokázali vyrovnat utkání na 2:2. Na 1:2 snižoval Martin Pavlíček střelou z 20 metrů k tyči a těsně před přestávkou po pěkné individuální akci s pomocí obránce hostů skóroval Matěj Rušil. Po přestávce jsme byli lepším družstvem a soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu. Bohužel jsme to nedokázali potvrdit gólově. Nakonec hosté z ojedinělého rohu a s tečí našeho obránce dali 2 minuty před koncem rozhodující gól na který se nedalo již odpovědět. Hosté tentokrát byli šťastnější a odvezli si neoprávněně 3 body, což uznal trenér hostů.

Doufejme, že jsme si na začátku soutěže vybrali smůlu a příště to bude lepší.

Martin Pavlíček - trenér

Mladší žáci  0:2  (0:1)           

V prvním mistrovském zápase nově utvořeného mužstva jsme neuspěli.Oproti čtvrtečnímu tréninku se k zápasu dostavilo o čtyři hráče méně a tak nás bylo pouze dvanáct včetně Pavla Malého hrajícího zatím za přípravku.Zápas ovlivnilo i svalové zranění našeho silného útočného článku - Míši Kořínka – hned na začátku zápasu.První branku jsme dostali 5 minut před přestávkou,když urostlý hostující hráč prostřelil z dálky vše co mu stálo v cestě.Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem aspoň vyrovnat.Bohužel se nám to nepodařilo,protože oblouček z dálky od Moniky Pospíchalové šel nad branku a dvě pěkné akce po ose Cvach,Pospíchalová,Pavlíček zakončil ze strany Vojta Cajz těsně vedle pravé tyčky hostující branky.V závěru jsme ještě dostali jednu branku po zmatcích naší obrany po rohovém kopu.

Mirek Rušil-trenér

 


 

Příprava žáků v Třešti : středa 20. srpna

  • mladší vyhráli 3:0 (2:0) - branky Kořínek Michal 2 a Drechsler Patrik

  • starší prohráli 1:5 (0:3) - branku vstřelil Pavlíček Martin z penalty