Sezóna 2009-2010

 

Okresní přebor

DOROST

http://www.fcslavojzirovnicedorost.webnode.cz/

>> SK Spartak Počátky

 

 FC Slavoj Žirovnice

Konečná tabulka OP 2009/2010

 

Svoby - kapitán družstva s pohárem

>>  zde obrázky

 

1. Počátky 20 16 2 2 73: 10 50 ( 20)
2. Speřice 20 11 2 7 42: 22 35 ( 5)
3. Žirov 20 10 4 6 48: 25 34 ( 4)
4. Jiřice 20 10 1 9 34: 25 31 ( 1)
5. Č. Řečice 20 7 1 12 32: 53 22 ( -8)
6. Horní Ves 20 1 0 19 14:108 3 (-27)

 

sobota 19.6. od 14:00 hodin - 10. jarní kolo -

Počátky - Horní Ves  2:0

poslední zápas v OP  a jasný postup do krajské 1.A třídy

 

 

neděle 13.6. od 10:00 hodin - 9. jarní kolo

Speřice - Počátky  2:3

V ne příliš pohledném utkání vyhrál tým s lepší koncovkou a schopností vypracovat si brankové příležitosti. Hattrikem se blýskl útočník Tolkner. Po zápase následoval společný oběd v Restauraci u Karásků v Počátkách. Děkujeme.
Sestava: Novotný - Zadák, Kešner, Knotek, Popelka (Šatara) - Pavlíček (Vrbík), Svoboda, Omasta, Mach Tomáš (Kořínek). - Lisý (Mach J.), Tolkner - Góly: 3x Tolkner
 

sobota 5.6. od 14:00 hodin - 8. jarní kolo

Počátky - Jiřice  6:0 (4:0)

Postup jistýCelý zápas jsme měli jasnou herní i fyzickou převahu a postupně jsme Jiřícím nasázeli šest branek. Jiřicím jsme tak vrátili porážku 1:0 z třetího jarního kola a po zápase jsme mohli oslavit postup do 1.A třídy. Poděkování patří našim fanouškům a lidem co se na nás přišli podívat a kteří přišli v hojném počtu.

Sestava: Novotný-Popelka, Knotek, Kešner, Neuber - Pavlíček (Kořínek), Svoboda, Vrbík (Omasta), Mach T. -Lisý (Mach J.), Tolkner

Góly: Svoboda, Mach, 2 x Tolkner, Lisý, Pavlíček

 

sobota 29.5. od 10:00 hodin - 7. jarní kolo

Žirov - Počátky  1:1 (0:0)

Na neposečeném trávníku v Žirově, kde jsme se museli převlíkat na lavičkách, protože domácí trenér přijel 10 minut před začátkem zápasu, jsme získali bod za remízu, který nám stačí k postupu zpátky do 1.A třídy.To, co nám tedy vedení a trenéři dávali za úkol, jsme splnili s předstihem a nyní už můžeme řešit otázku : Tisknout trička ? a vše spojené s ,,dokopnou". Náš jediný gól v Žirově vstřelil Vrbík, který vymetl šibenici domácí branky a poslal nás do vedení. Bohužel domácím se podařilo vyrovnat ze standardní situace po odraze od našeho obránce. Jinak zápas byl plný nepřesností a to i kvůli trávníku, který nebyl posečený. Doufejme že s takovými podmínky se už v kraji nesetkáme.
Sestava: Novotný - Zadák, Knotek, Kešner, Šatara - Mach Tomáš (Mach Jakub) , Vrbík, Svoboda, Pavlíček (Kořínek) -Tolkner, Omasta (Tesař) - Gól :Vrbík

 

sobota 22.5. od 14:00 hodin - 6. jarní kolo

Počátky - Č.Řečice 7:1 (5:1)

Hned na začátku zápasu šli hosté do vedení po nedorozumění domácího brankáře Novotného a stopera Kešnera, který balón poslal do brány. Naštěstí o pár minut vybojoval Mach pokutový kop, který Svoboda proměnil. Začínalo se teda opět tzv. od nuly. Do vedení jsme šli po brance Svobody z přímého kopu. Třetí branku přidal ve vápně důrazný Petrů, který si našel správné místo a předskočil obránce Řečice. Další branku si dali hosté sami po zmatku v jejich pokutovém území, no a poslední branku prvního poločasu přidal náš druhý útočník Lisý, který chytře hlavičkou přehodil vyběhnutého brankáře. Poločasové skóre tedy bylo 5:1 pro nás. Naší šestou branku vstřelil Tolkner, který obešel dva protihráče a poslal balón podél padajícího brankáře do brány. No a o poslední zápis do brankové listiny se postaral Pavlíček individualní akcí po pravé straně hřiště. Velice potěšující byla kromě výhry i návštěva na zápase.

Sestava: Novotný-Zadák,Knotek,Kešner,Neuber(Vrbík)-Pavlíček(Mach J.)Svoboda,Omasta,Mach T.-Petrů(Tolkner)Lisý(Kořínek)

Góly: 2x Svoboda, Petrů, Lisý, Tolkner, Pavlíček, vlastní                               ................... (autor Svoby)

 

neděle 16.5. od 10:30 hodin - 5. jarní kolo

Horní Ves - Počátky 0:7 (-:-)

V zápase s posledním týmem tabulky jsme po celý zápas měli jasnou převahu a postupně jsme Horní Vsi nasázeli sedm branek.

Sestava: Novotný- Zadák, Knotek, Šatara, Neuber - Mach T., (Pavlíček).,Svoboda,Omasta,

Mach Jakub (Lisý), Kořínek (Petrů), Tolkner

Góly: Lisý 2, Svoboda, Omasta, Mach, Knotek,Tolkner

 

sobota 8.5. od 14:00 hodin - 4. jarní kolo

Počátky - Speřice 2:1 (0:1)

branky : Vrbík a Knotek (91.minuta),

Vydřená a upracovaná výhra nad naším největším konkurentem.

 

neděle 2.5. od 10:00 hodin - 3. jarní kolo

Jiřice - Počátky 1:0 (0:0)

Nečekaná porážka zapříčiněná laxním přístupem k zápasu a spoustou nevyužitých šancí v prvním poločase.

 

sobota 24.4. od 13:00 hodin - 2. jarní kolo

Počátky - Žirov 4:1 (3:0)

branky : Pavlíček, Šatara, Petrů, Doležal  >> Fotky

 

sobota 17.4. od 10:00 hodin - 1. jarní kolo

Červená Řečice - Počátky 0:6

branky : Petrů 2, Svoboda 2, Lisý 2

 


Příprava :

sobota 10. dubna od 14:00 - Počátky

Počátky - Strmilov 1:2

Poslední přípravné utkání jsme s lídrem okresního přeboru Jindřichohradecka jsem nezvládli a soupeř nás zcela jasně přehrál ve všech herních činnostech.

Sestava: Novotný- Zadák, Kešner, Knotek, Neuber (Tesař) - Mach, Svoboda, Šatara, Pavlíček - Doležal, Petrů

 

neděle 28. března - pískové hřiště Třešť
Třešť (dorost kombi mladší-starší) vs. Počátky 1:2
Zápas na písku jsme vyhráli díky lepší obraně a brankáři.
Sestava: Novotný- Zadák, Kešner, Knotek, Neuber - Mach J.,(Rejthárek), Šatara, Svoboda, Mach T. (Tyl) - Tesař (Rejthárek), Petrů - Góly:Petrů (PK), Tyl

 

sobota 13.března - UT Horní Žďár

Sp.Počátky dorost vs. Obal Kunžak dorost 3:0 (0:0)

Branky: Mach Tomáš a Petrů 2x.

Ve druhém poločase se projevila větší trénovanost a lepší fyzická kondice našich.

 

sobota 13. února - UT Horní Žďár

Počátky muži vs. Sp.Počátky dorost 7:0 (0:0)

 

sobota 30. ledna od 14:00 - UT Kalvárie

Pelhřimov (mladší dorost) vs. Sp.Počátky 2:0 (1:0)

V sobotu jsme proti mladšímu dorostu Pelhřimova sehráli náš první přípravný zápas na skvěle připravené umělé trávě v Pelhřimově. Určitě se dá říct, že divizní dorostenci Pelhřimova nad námi měli po celé utkání mírnou převahu, ale naše bojovnost jim dělala problémy. V prvním poločase padla jediná branka a to po našem nedorozumění v obraně. My jsme hrozili hlavně z brejkových situací ale i když jsme běželi několikrát už sami na brankaře, branku jsme nevstřelili. Největší šanci na vstřelení branky měl Mach ze standardní situace, brankář však jeho střelu vyrazil mimo tři tyče. Ve druhé půli Pelhřimov vstřelil ještě jednu branku a to po akci přes levou stranu hřistě. Do druhé půle nastoupil po dlouhodobé nemoci Jirka Kešner a vedl si, jak jinak, znamenitě.
Sestava: Novotný- Zadák, Knotek, Doležal, Neuber - Mach T., Svoboda, Pavlíček, Šindelář (Kešner) - Petrů, Rejthárek (Mach J.) - převzato z webu J.Svobody

 

 

Konečná podzimní tabulka OP

1.

Počátky

10

8

1

1

35 : 3

25

( 10)

2.

Jiřice

10

6

1

3

22 : 6

19

( 4)

3.

Speřice

10

6

0

4

24: 13

18

( 3)

4.

Žirov

10

4

1

5

22: 16

13

( -2)

5.

Č.Řečice

10

3

1

6

15: 31

10

( -5)

6.

Horní Ves

10

1

0

9

 9: 58

3

(-12)

 

Po zápase vs Č.Řečice

 

WEB stránky

dorostu

 

trenér Jiří Vodáček

trenéři týmu

Milan Dýnek

 

třetím trenérem

je Milan Šatara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podzimní část soutěže

 

10. kolo : sobota 30.10.2009

Speřice - Počátky 1:5 (0:2)
K zápasu jsme odjeli v plném počtu, chyběl pouze Šindelář. Od začátku zápasu jsme se dostávali do šancí a bylo jen otázkou času kdy se nám podaří dát prvním branku, to se nám podařilo když si střílenou nahrávku Martina Petrů před bránu srazil obránce za vlastního brankáře. Poté následovali naše další šance, ale ty nám pochytal výborný brankář Speřic. Druhou a zároveň poslední branku v prvním poločase vstřelil po sérii nahrávek s Machem Knotek. Speřice Ondru Lisého brance v první půli moc neohrozili a když ,tak pouze centry se kterými si Ondra nebo obrana poradila. První poločas tak skončil 0:2 v náš prospěch. Ve druhém poločase hru v útoku oživil příchod Tolknera, který se zanedlouho dokázal zapsat do listiny střelců a to hned dvakrát. Další branku vstřelil Doležal, který ukázal domácímu stoperovi svojí rychlost a následně poslal míč podél padajícího brakáře. Ke konci zápasu se ještě řítil na bránu Mach toho, ale sestřelil brankář Speřic, pan rozhodčí dal však brankáři pouze žlutou kartu. Jediný gól Speřic vstřelil střídající hráč, který chytře využil špatné rozehrávky naší obrany a brankáře a obloučkem se tak postaral o čestný gól .Díky této výhře jsme zvýšili náš náskok na čele už na 6 bodů.


9. kolo : středa 28.10.2009

Žirov - Počátky   0:3 (0:1)
Začátek zápasu byl od obou celků opatrný, ale s přibývajícím časem se oba celky začali osmělovat a dostávat do šancí. První branku a svojí celkově desátou dal Martin Petrů, když využil centr za obrana a pohrál si jak se stoperem tak i s brankářem a uklidil balón do prázdné branky. Žirov měl svoje šance hlavně po standardních situacích, které se snažil kopat přímo do brány i z vlastní půle, ale s tím si naše obrana a brankář Adam Popelka poradili. První poločas tak skončil 0:1 pro nás. Druhý poločas už jsme se snažili hrát v obraně bez chyby a přidat další branku z brejků což se nám podařilo - po nahrávce Petrů se balon dostal ke Svobodovi a ten vymetl pavučinu v brance brankáře Žirova. Poté měl velkou šanci střídající Kořínek, ale nedokázal usměrnit míč přesněji a tak brankář míč v klidu chytil. Naší poslední branku přidal po nádherném centru Jakuba Omasty za obranu domácích Martin Pavlíček, který z první zkušeně přehodil brankáře a uzavřel tak skóre na konečných 0:3. Celý tým na place nechal všechno a i díky tomu jsme vyhráli a připsali si další důležité 3 body.
Sestava:Popelka-Zadák,Doležal,Knotek,Neuber-Mach,Svoboda,Vrbík,Pavlíček(Šindelář)-Petrů(Kořínek),Omasta(Mach J.)
Góly: Petrů, Svoboda, Pavlíček


8. kolo : sobota 24.10.2009

Počátky - Jiřice  0:0 (0:0)
Před zápasem jsme bohužel museli řešit kdo pude do brány, protože Ondřej Lisý měl stolní tenis a Filipa Novotného nám počátecké vedení zakázalo uvolňovat pro zápasy, naštěstí jsme narychlo sehnali Adama Popelku ,který byl ochoten přijet a odchytat to.Za to mu samozřejmě děkujeme, protože se na nás taky mohl vybodnout. Ve velice vyrovnaném utkání jsme měli více standardních situací, ale ani jednu jsme nedokázali využít. Soupeř hrozil hlavně nakopávanými balóny z vlastní poloviny na rychlé útočníky, s nimi se ale naše obrana dokázala poradit a tak zápas skončil spravedlivou remízou 0:0.
Sestava: Popelka-Zadák, Knotek, Neuber, Tolkner- Mach Tomáš, Svoboda, Vrbík, Pavlíček(Šindelář) - Petrů, Omasta . Na lavičce ještě Mach Jakub a Kořínek Jarda


7. kolo : sobota 10.10.2009

Počátky - Č. Řečice  6:1 (2:1)

Po zápase vs Č.ŘečiceHned po pár minutách hry jsme dostali branku z rohového kopu, ale naštěstí jsme po chvíli dokázali odpovědět samostatnou akcí zakončenou gólem Martinem Petrů. Rozdílovou druhou branku přidal Svoboda po spolupráci s Petrů. A tak skončil první poločas 2:1 pro nás. Ve druhém poločase nejprve přidal další branku po centru a následném výborném důrazu druhého útočníka Omasty Tolkner a o pár minut později se trefil i Martin Pavlíček. bPoté nás opět párkrát zachránila obrana a brankář Novotný. Druhou branku ke konci zápasu přidal Petrů a konečné skóre uzavřel z penalty Svoboda.
Sestava: Novotný- Zadák, Kešner, Knotek, Neuber- Mach Tomáš, Svoboda,Tolkner, Pavlíček -Omasta, Petrů (Mach Jakub)
Góly: 2x Petrů, 2x Svoboda,Tolkner, Pavlíček 
(další foto dole)


6. kolo : neděle 4.10.2009

Horní Ves - Počátky 0:8 (0:5)

Celý zápas jsme měli převahu a bylo jen otázkou kolik dáme gólů. Nakonec se brankostroj zastavil až na konečných 8 gólech. Soupeř pouze bránil a jen párkrát vystřelil na naši branku a to ještě z okolí půlící čáry.
Sestava : Lisý - Zadák (Neuber), Kešner, Knotek, Šindelář- Mach Tomáš, Svoboda, Tolkner, Pavlíček - Petrů (Mach Jakub), Omasta (Kořínek)
Góly: 3x Tolkner, 2x Petrů, 2x Omasta, Knotek


5. kolo : sobota 26.9.2009 od 13:00

Počátky - Speřice 0:1 (0:0)

Sestava : Novotný- Zadák, Kešner, Knotek, Neuber - Pavlíček (Svoboda M.), Petrů, Tolkner, Vrbík(Omasta)- Doležal, Mach
Začátek zápasu patřil nám, vytvářeli jsme si šance, ale ani jednu jsme nedokázali proměnit. Poté se do hosté oklepali a hra se vyrovnala. Ve druhém poločase jsme opět měli několik brankových příležitostí, ale ani jedna neskončila gólem. A tak se opět osvědčilo staré rčení : nedáš, dostaneš. Speřice si tak odvážejí všechny body a my jsme poprvé vyšli naprázdno.

 


 

4. kolo : neděle 20.9.2009

Jiřice - Počátky 0:1 (0:0)

Nehezký zápas plný ostrých faulů a dohadů. Do šancí se oba týmy dostávali jen sporadicky.  Rozhodující gól přišel po nenápadné standardce Martina Petrů, jehož centrovaný míč zapadl až za domácího brankáře. Okolo 80. minuty se nechal hloupě vyloučit Svoboda (Jakub), a tak jsme dohrávali zbytek zápasu v deseti. Naštěstí to kluci udrželi a vezeme si další důležité body.

Celý zápas nás opět podržela hlavně obrana (Neuber,Kešner,Knotek,Zadák) a brankář (Lisý).
Sestava: Lisý - Zadák, Kešner, Knotek, Neuber - Mach, Svoboda J. (Č.K.80),Tolkner, Svoboda M. (Šindelář) - Petrů, Pavlíček (Vrbík)

 


 

3. kolo : sobota 12.9.2009 od 16:00

Počátky - Žirov 2:0 (0:0)

Již od prvních minut se jednalo o dobývání branky soupeře, což se dlouho nedařilo. Branky padaly až v závěru. Jednu vstřelil Kešner, druhou Petrů. Výborná divácká kulisa.

Sestava : Novotný - Zadák, Kešner, Knotek, Neuber - Mach, Svoboda (Omasta), Petrů, Vrbík(Tolkner) - Doležal, Lisý (Pavlíček) .... Na lavičce ještě:Kořínek,Žižka

 


2. kolo : sobota 5.9.2009

Č.Řečice - Počátky 0:3 (0:3)

Góly: Petrů (7.), Knotek (10.), Mach (45.)

Sestava : Lisý - Zadák, Knotek, Kešner, Neuber - Mach, Svoboda,Vrbík (Žižka), Pavlíček (Šindelář) -Petrů, Omasta (Kořínek)
Již od prvních minut jsme diktovali hru a za nedlouho jsme se dostali do vedení díky Martinovi Petrů,který poslal míč podél padajícího brankáře hostů. Zanedlouho jsme mohli vést už 2:0, ale "pumelenice" Vrbíka skončila pouze na břevně, a tak jsme se dočkali druhé branky až po rohovém kopu Knotka, když si míč za svá záda srazil sám brankář. Poslední branku prvního poločasu a zároveň i zápasu vstřelil Mach krásnou ranou přes zeď. Ve druhé půli jsme už pouze hlídali výsledek a drželi jsme balon na svých kopačkách. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit další branky  a to i díky domácímu čárovému rozhodčí, který stále zvedal praporek i při situacích, ve kterých se o ofsajd vůbec nemohlo jednat. Soupeř se do našeho pokutového území dostával jen po standardních situacích, ale s tim si naše obrana poradila a tak jsme přivezli po dlouhé době body z venku. Příští zápas by už měly být k dispozici Doležal, který měl trest a Tolkner. Oba slíbili, že už budou, tak uvidíme ....


1. kolo : Sobota 29. 8. 2009
Počátky - H.Ves 7:0 (3:0)

Góly: Svoboda, Mach, Pavlíček, Tomšík, Petrů, Kořínek, Šindelář 

Sestava : Lisý - Zadák, Knotek, Svoboda, Neuber - Mach, Vrbík, Petrů, Pavlíček - Tomšík (Kořínek), Omasta (Šindelář)
Před velice slušnou a příjemnou návštěvou jsme v sobotu sehráli první kolo nadcházející sezóny a to proti Horní Vsi. Brzy jsme se dostali do vedení, když jsme dokázali skórovat ze skvěle rozehraného rohového kopu, který proměnil ve vedoucí branku Svoboda. Další branku přidal Mach, jenž využil zmatky v pokutovém území hostů a zvýšil na 2:0. Poslední branku první půle obstaral po krásné přihrávce Vrbíka Pavlíček, jehož střela nedala brankáři žádnou šanci. Hosté se v první půli zmohli pouze na několik standardních situací, s nimiž si domácí brankář poradil. Druhá půle byl ve stejném duchu jako ta první. Měli jsme spoustu šancí, ale branku vstřelili pouze Tomšík, Petrů, Kořínek a Šindelář.


 

Přípravné zápasy

sobota 22. srpna 2009  - příprava v Počátkách (hlavní hřiště)

DOROST Sp.Počátky vs Stráž n.Než. (dorost) 7:0 (3:0)

3x Šatara, 2x Svoboda, Knotek, Mach

 

sobota 15. srpna 2009 od 10:30 hodin - příprava v Počátkách (vedlejší hřiště)

DOROST Sp.Počátky vs N.Včelnice (dorost) 3:0 (1:0)

branky : Doležal O.Dudan, Svoboda, Šindelář

 

sobota 8. srpna 2009 od 14:00 hodin - příprava v Počátkách (hlavní hřiště)

DOROST Sp.Počátky vs muži Ústrašín*B  7:1 (3:1)

branky : Doležal O.Dudan 3, Svoboda 2, Žižka 2