2.ročník - 26.srpna 1934

                        Účastníci:

AFK Marathon Pelhřimov DSK Tábor
Meteor České Budějovice SK Nový Etynk
SK Popelín Viktoria Žirovnice
I. AFK Žirovnice AFK Žirovnice - zájezdová XI

                       Výsledky:

AFK Žirovnice zájezdová XI – Viktoria Žirovnice 2:1 AFK Žirovnice I – Marathon Pelhřimov 5:3

SK Meteor ČB – DSK Tábor 0:1 

(za DSK Tábor nastoupil neoprávněně hráč „na černo“ a vítězí Meteor ČB 3:0 kontumačně

SK Popelín – SK Nový Etynk 1:1 

(SK Nový Etynk nastoupil bez průkazek – do dalšího kola postoupil SK Popelín)

Marathon Pelhřimov – DSK Tábor 3:1  

 Finále:

AFK Žirovnice I. – Meteor Č. Budějovice 5:6

Vítěz : SK Meteor České Budějovice

Turnaj o perleťový pohár AFK Žirovnice jehož 2.ročník byl absolvován tuto neděli za velkého zájmu publika,soustředil u startu čtyři účastníky.Zahajovací zápas pohárové soutěže AFK Žirovnice - AFK Marathon Pelhřimov skončil po mdlém průběhu vítězstvím Žirovnice 5:3(2:2).Marathonu chyběla žádoucí bojovnost a sebedůvěra; lze to omluvit neúčastí Kuralovou ,jež snížila odolnost zadních řad na minimun. Ale ani Žirovnice nepodala obvyklého výkonu. Zápas byl ke všemu ještě rozkouskován nespočetnými trestnými kopy za nepatrná provinění na obou stranách.

Střelci branek: za Žirovnici Punčochář 2,Ježek,Peřina a Melichar, za Marathon Soukup 2, a Běloch. Utkání řídil p.Lohoňka z Č.Budějovic.

Druhý dopolední zápas řízený p.Lipským z Pelhřimova, DSK Tábor - SK Meteor České Budějovice přinesl nečekanou remisu - 1:1 (1:0). Meteor zdaleka nesplnil očekávání a byl by měl co dělat aby se dostal do finále, k němuž mu nakonec pomohl protest ,podaný pro neoprávněnou hru levého obránce DSK. Scórovali : za Tábor Hňup, za Meteor Cvach.

Po polední přestávce představili se soudci p.Lohoňkovi poražení z dopoledních utkání k boji o 3.a 4.místo,v němž porazil AFK Marathon - DSK Tábor 3:1 (0:1) . Match byl velmi živý a tím i zajímavý. DSK s Plockem, Říhou, Gottwaldem atd. podal obvyklý vysokotřídní výkon a vedl celý poločas brankou Gottwaldovou. Marathon se probral z nervozity a ve stejné sestavě jako dopoledne zdolal svého soupeře 2 brankami Soukupa a 1 Mitasovou. Tímto vítězstvím obsadil 3.místo v soutěži.

V rozhodujícím utkání narazili na sebe oba finalisté : SK Meteor Č.Budějovice- AFK Žirovnice. Zápas hraný na rozdíl od ostatních (které se hrály 2 krát 30 min.) normálně 2 krát 45 min., měl velmi rušný spád a velmi dramatický průběh.Každý náskok byl vzápětí vyrovnán, a tak se téměř celých 90 min. nevědělo, kdo vlastně stane se letos držitelem nádherné perleťové trofeje. Meteor se v tomto boji ukázal v pravém světle a donutil Žirovnici k velkému výkonu. Ještě šest minut před koncem zápasu vedla Žirovnice, minutu na to Meteor vyrovnal a teprve v poslední minutě hry zajistili si zelenobílí vítězství 6:5 (1:2). Branky za Meteor Moureček 4,Piloušek a 1 vlastní,za Žirovnici Punčochář 2,Peřina Socha a Melichar. Zápas řídil p.Lipský. V přestávkách pohárového turnaje vyla hrána vlajková soutěž slabších klubů, jež měla tyto výsledky:  Zájezd.XI Žirovnice-Viktorie Nový Svět Žirovnice 2:1 a SK Nový Etynk - SK Popelín 1:1, Etynk nastoupivší bez legitimací, byl diskvalifikován. Ve finálovém zápase zvítězila Záj.XI Žirovnice na SK Popelín 2:1 a stala se tak držitelem vlajky.